Video

Filmliefhebbers hebben zin in eerste bioscoopbezoek na coronasluiting

5 juni 2021 om 18:00 • Aangepast 7 juni 2021 om 11:21
nl
Filmliefhebbers hebben hun bioscoopbezoek de afgelopen maanden gemist. Op zaterdag, de eerste dag waarop bioscopen dankzij versoepeling van de coronamaatregelen open mogen, zijn veel avondvoorstellingen uitverkocht. Eén fanatiekeling bij Pathé in Tilburg gaat zelfs drie keer naar de film.
Profielfoto van Rebecca SeunisProfielfoto van ANP
Geschreven door
Rebecca Seunis & ANP

Bij Industry Bioscoop Veghel is het ‘heel druk’, zegt een woordvoerder. “De Slag om de Schelde is vandaag zelfs twee keer uitverkocht. Maar er zijn meerdere films waar bijna geen plekken meer zijn. Die zitten zaterdagavond ook wel helemaal vol.” Volgens haar zijn mensen heel blij dat ze weer naar de film kunnen. "Iedereen is heel enthousiast. Eindelijk weer een uitje."

Onze verslaggever vroeg mensen in de Pathé in Tilburg of ze blij zijn met de heropening. "Het voelt fijn, de laatste keer was 14 december. Eindelijk weer in het vertrouwde nest.” Een andere jongen zegt: “Ik heb al drie keer gereserveerd voor vandaag… en morgen ook weer.”

50 mensen
In bioscopen mogen in eerste instantie vijftig mensen per zaal worden ontvangen. De sector rekent erop dat dit aantal eind van de maand omhoog mag.

Sommigen stonden zaterdagochtend al vroeg in de rij, zeggen woordvoerders van ketens Pathé en Kinepolis tegen het ANP. "De eerste bezoekers stonden vanochtend al voor openingstijd voor de deur en kwamen met veel enthousiasme binnen. Veel zalen zijn al uitverkocht. Met stip op nummer 1 staat De Slag om de Schelde, bijna een kwart van de bezoekers bij Pathé gaat naar deze Nederlandstalige productie.”

Bioscopen mogen eindelijk weer open.
Bioscopen mogen eindelijk weer open.

Ook bij Kinepolis (met vestigingen in Den Bosch, Oss en Breda) zijn voorstellingen zaterdag en de komende dagen uitverkocht.

De ketens zijn blij met het enthousiasme van de bioscoopgangers. "Je merkt dat mensen er onwijs veel zin in hebben om weer naar de bioscoop te kunnen. Dat is erg mooi om te zien", zegt de woordvoerder van Kinepolis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.