Video

Tom en Renée enorm geraakt door reacties op hun hartverscheurende verhaal

7 juni 2021 om 12:00 • Aangepast 10 juni 2021 om 22:36
nl
“Ik kan het bijna niet onder woorden brengen”, reageert Jarka van Dijk, tante van Tom en Renée Coret uit Vlijmen. Het verhaal over de ongeneeslijke ziekte van hun twee kindjes bracht afgelopen weekend veel teweeg. De donaties stromen binnen.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Het eerste kindje van Tom en Renée, Hugo, stierf toen hij pas elf maanden oud was aan de gevolgen van een stofwisselingsziekte. Hun dochtertje Charlie, drie maanden oud, heeft dezelfde ziekte.

Jarka voelde zich machteloos en wilde iets doen. Ze startte een inzamelingsactie voor Metakids, die onderzoek naar metabole ziekten mogelijk maakt. “Hugo kan ik er helaas niet mee terughalen en Charlie zal ik er waarschijnlijk ook niet mee kunnen helpen. Maar ik hoop wel dat we heel veel andere kindjes kunnen helpen in de toekomst”, vertelde ze erover. Nu zegt ze enthousiast: “We zijn bedolven onder de reacties en de donaties”.

“Ik heb er al tien keer tranen om gehad en nou weer.”

Kort voor het artikel op de website van Omroep Brabant werd geplaatst, was er 4000 euro opgehaald, inmiddels staat de teller ruim boven de 9000 euro. “Sinds zondagochtend blijft het maar gaan. Ik heb er al tien keer tranen om gehad en nou weer.”

Alle reacties op het verhaal doen Tom en Renée goed, vertelt Jarka: “Het geeft zo’n fijn gevoel. Ik had vanmorgen Renée aan de telefoon en ze zei: ‘Heb je dat gezien, al die reacties van al die mensen?!’ Het is te overweldigend, zo mooi.”

Tom en Renée zijn nauw betrokken bij de actie die Jarka heeft opgezet, legt ze uit: “Ik heb ze niet gevraagd, want ik wil niemand iets opleggen. Ik dacht: als ze iets willen, komen ze vanzelf wel.”

“Ik wil voor hen graag voor afleiding zorgen.”

Een vriend van Jarka, bakker Mark van Erp uit Tilburg, maakt ‘Charlie’s Cookies’. Voor nog geen 6 euro koop je de koekjes en steun je Metakids. Afgelopen zaterdag startte Jarka onder de carport van haar huis met de verkoop. “Renée zei: ‘Vind je het leuk als Tom en ik tijdens de verkoop komen, met Charlie? Dan kunnen mensen Charlie een aai over de bol geven als ze willen?’ Daar ben ik zo blij mee. Ik wil voor hen graag voor afleiding zorgen. Ze zijn hier heel de middag geweest en we hebben ruim vijfhonderd pakken koeken verkocht.”

De actie geeft Tom en Renée kracht om door te gaan, legt Jarka uit. En het blijft wat haar betreft niet bij de koekjesactie. “Er komt iets heel groots aan. We gaan in september een concert organiseren en de hele opbrengst gaat naar Metakids.”

Meer info over de actie 'Charlie's Cookies' vind je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.