Video

365 dagen per jaar sneeuwballen gooien

1 juli 2021 om 18:35 • Aangepast 24 augustus 2021 om 09:30
nl
Omroep Brabant gaat deze zomer op vakantie in eigen provincie. We nemen jou mee naar al onze 61 gemeenten en laten je leuke activiteiten en mooie verhalen zien. In deze aflevering staat Oisterwijk centraal. #VerrassendBrabant
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Oisterwijk staat bekend zijn natuurschoon. Zo zijn er de Oisterwijkse Bossen en Vennen, De Kampina, het Landgoed Nemelaer en het Landgoed de Rosep. Al vroeg was het toerisme belangrijk in dit dorp. In 1909 is hier dan ook de allereerste VVV van Nederland opgericht. Je kunt in Oisterwijk wandelen, fietsen en geregeld even rusten op een mooi terras en genieten van al het lekkers dat hier te krijgen is.

Naast het natuurschoon heeft Oisterwijk ook een naam hoog te houden als bourgondisch neusje van de zalm. Langs de hoofdstraat de Lind staan talloze cafeetjes en restaurants waar veel lekkers te krijgen is. Je kunt workshops volgen bij Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven en wijnproeverijtjes bij diverse wijnhandelaren in het centrum.

In de bossen worden veel activiteiten aangeboden door verschillende evenementenbedrijven. Er zijn escaperooms, meermansfietsen, puzzeltochten, highlandgames, handboogschieten, outdoor teamchallenges, krattenstapelen en het nog vrij onbekende yukigassen. Dat betekent 365 dagen per jaar... sneeuwbalgevechten, ook in de zomer!

Meer over Oisterwijk:
De gemeente Oisterwijk telt 32.000 inwoners en ligt midden in Brabant. De lijfspreuk van het dorp is Parel in 't Groen. Het dorp kreeg ruim 800 jaar geleden stadsrechten. Het stond bekend om zijn vele schoenmakers, leerlooierijen en ook de textielindustrie tierde hier welig, vooral laken- en linnennijverheid, zoals dat de afgelopen eeuwen heette.

Naast Robèrt van Beckhoven zijn er wel meer bekende Oisterwijkers: radio-dj Rob Stenders, politica Cora van Nieuwenhuizen, de heilige Johannes van Oisterwijk (1504-1572) en aartsbisschop Frans van Roessel (1918-2000). Met carnaval is Oisterwijk het Döllekesgat.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.