Dankzij Dennis (21) hoef je nooit meer je theedoek in een glas te proppen

8 juni 2021 om 14:06 • Aangepast 8 juni 2021 om 16:55
nl
Het is dé grote frustratie tijdens het drogen van de afwas: die vervelende druppeltjes onder in het glas. De 20-jarige Dennis de Bruin uit Bergen op Zoom heeft daar samen met wat studiegenoten iets op bedacht: de Cup Brush.
Profielfoto van ZuidWest TV
Geschreven door

Het idee komt voort uit een project voor school. Dennis studeert aan de HZ in Vlissingen, waar hij een opleiding tot engineer volgt. "Samen met een paar jongens uit mijn jaar heb ik laatst een studentenbedrijf opgezet: ShortcutSC." De Cup Brush - een soort spons op een stokje - is nu het eerste handige product dat daaruit voortvloeit. "Normaal moet je die theedoek helemaal in het glas proppen. Dat kan nu veel makkelijker," vertelt Dennis aan Streekomroep ZuidWest.

"We hebben al behoorlijk wat klanten."

En schoolproject of niet, het product slaat aan. "De verkopen gaan eigenlijk heel lekker. We hebben al behoorlijk wat klanten." Best een uitdaging, want net als alle 'normale' bedrijven, had ook ShortCutSC last van alle uitdagingen rondom corona. "Waar je normaal alles op papier uittekent, hebben we nu een online whiteboard gebruikt. En verder waren alle vergaderingen natuurlijk online." Toch waren die beperkingen volgens Dennis niet per se vervelend. "Je wordt hier juist creatiever van."

Docent Ramon van Ingen is trots op zijn studenten. "Ze hebben al aardig wat verkopen gerealiseerd. Al is winst behalen eigenlijk niet eens het doel. Het gaat er vooral om dat ze leren zelfstandig een bedrijfje te runnen. Dat doen ze netjes." Het lijkt erop dat Dennis en zijn kersverse compagnons binnenkort dus een dikke voldoende bij kunnen schrijven. "Dit zijn de ondernemers van de toekomst."

Ook voor Dennis zelf smaakt dit naar meer. "Het lijkt me heel leuk om na de studie mijn eigen bedrijf te starten. Waarin precies, dat weet ik nog niet. Het ontwikkelen en op de markt brengen van een nieuw product, vind ik in ieder geval hartstikke leerzaam." Voorlopig heeft de jonge ondernemer in ieder geval één probleem de wereld uit geholpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.