Tropische temperaturen binnen handbereik: '30 graden moet lukken'

woensdag om 10:51 • Aangepast donderdag om 09:49
Er wachten ons een paar flink zonnige dagen (foto: Ab Donker).
Er wachten ons een paar flink zonnige dagen (foto: Ab Donker).
Zonaanbidders kunnen zeker tot en met vrijdag genieten van zomerse temperaturen van 25 graden en meer. Komend weekend wordt het wat minder warm, maar volgende week zou de temperatuur zomaar richting 30 graden kunnen gaan.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik wil benadrukken dat het nog wel heel erg onzeker is", 'reageert Wouter van Bernebeek van Weerplaza. "Maar er zijn inderdaad signalen dat die 30 graden een of twee dagen haalbaar is. Dan hebben we het over woensdag en donderdag. Dit is afhankelijk van een lagedrukgebied. Dat komt vanaf de oceaan richting Europa. Als dat ten westen van Nederland trekt, komen wij hier in warme lucht terecht. Hoe warm het dan exact wordt, is zeven dagen van tevoren niet te zeggen. Maar de grens van dertig graden lijkt dan haalbaar."

Volop genieten
Ook deze woensdag wordt het volgens Weerplaza 'volop genieten' van zomers weer, ondanks flink wat sluierwolken in het westen van de provincie. "De zon schijnt daar grotendeels namelijk wel doorheen. Het blijft droog en we krijgen temperaturen van 25 graden of zelfs iets meer. Daarbij staat er niet te veel wind. De lucht is droog, dus het voelt niet broeierig aan."

Donderdag verwacht Weerplaza 'misschien nog een graadje meer'. Ook dan zijn er heel zonnige perioden en staat er weinig wind en ook vrijdag is dit het geval.

'Flink smeren'
In het weekend daalt de temperatuur ietsje, omdat de wind dan wat naar het noorden draait. Maar zondag zou het toch nog tussen de 22 en 24 graden kunnen worden. "En dat is nog steeds aangenaam", benadrukt Wouter van Bernebeek.

Daarnaast waarschuwt Weerplaza voor de zonkracht. "Die is erg hoog. Als je buiten bent verbrand je snel, dus flink smeren!"

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...