Breukje in het spoor: tot morgen geen treinen tussen Oss en Wijchen

11 juni 2021 om 08:37 • Aangepast 12 juni 2021 om 08:39
nl
Er rijden tot zaterdag geen treinen tussen Oss en Wijchen. Bij Ravenstein zit een breukje in het spoor. Het repareren duurt langer dan normaal, omdat de spoorstaaf die moet worden vervangen in beton gegoten ligt. Dit laat ProRail vrijdagochtend weten. Tussen de twee plaatsen rijden stopbussen, waardoor ook reizigers tussen Den Bosch en Nijmegen langer onderweg zijn.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De extra reistijd varieert van twintig minuten tot een uur. Het probleem is naar verwachting pas vrijdagnacht opgelost.

Op spoorbrug
"De kapotte staaf ligt op de spoorbrug bij Ravenstein", legt een woordvoerder van ProRail uit. "De staaf moet eerst uit het beton worden gehaald en vervolgens weer terug worden gebouwd. Dan moet het beton uitharden. Een behoorlijke operatie."

Het probleem werd ontdekt tijdens een routinecontrole in de nacht van donderdag op vrijdag. "Vanwege de veiligheid is treinverkeer sindsdien helemaal niet meer mogelijk. Ook niet op lage snelheid", aldus de spoorbeheerder. Waardoor de breuk in de spoorstaaf is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Dit gaat ProRail wel onderzoeken, maar het oplossen van de problemen heeft nu volgens een woordvoerder voorrang. Breuken in het spoor komen volgens hem 'een enkele keer voor'. "Het kan gebeuren. Het kan komen door spanningen in het spoor, maar ook door bijvoorbeeld een steen."

Stopbussen
Tussen Oss en Wijchen rijden stopbussen. Reis je vrijdag tussen Den Bosch en Nijmegen houd dan rekening met een langere reistijd. De NS heeft de dienstregeling aangepast totdat de storing is verholpen.

Beeld: NS.nl.
Beeld: NS.nl.
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.