Baby'tjes in Tilburg krijgen een nieuw geboorteboekje van de gemeente

11 juni 2021 om 13:51 • Aangepast 11 juni 2021 om 17:15
nl
Voor ouders die hun pasgeboren kindje aangeven bij de gemeente, ligt er een vrolijk nieuw geboorteboekje te wachten. De gemeente Tilburg geeft die al jaren mee en vond het na vijf jaar tijd voor een fris ontwerp van Daniëlle Kool uit Tilburg. "Het is echt een eer om dit te mogen maken", zegt de ontwerper lachend.
Profielfoto van Julia Meijer
Geschreven door
Julia Meijer

"Het is echt heel leuk dat ik dit mocht maken", vertelt Daniëlle Kool van ontwerpstudio Cabbage. Haar illustraties zijn te vinden in het nieuwe geboorteboekje van Gemeente Tilburg. "Ik ben zelf ook een Tilburger, dus het gaat me nauw aan het hart."

Kool vertelt over het proces van het bedenken en ontwerpen van het boekje. "De gemeente wilde een paar elementen uitlichten, maar verder kreeg ik eigenlijk vrij spel." Het was voor de gemeente belangrijk dat de leukste en mooiste plekken te zien waren in het boekje. Daniëlle deed mee aan de pitch en had gewonnen. Daarna ging het proces heel vloeiend. "Ik kreeg eigenlijk meteen goedkeuring op de opzetjes en heb het meteen verder uitgewerkt."

"Het is echt een eer om dit te mogen maken."

Het oude boekje was na vijf jaar toe aan vernieuwing. In het nieuwe boekje gaan kinderen samen met Beer op avontuur op verschillende bekende plekken in de gemeente. Daniëlle heeft zelf ook kinderen en heeft flink afgekeken bij wat haar kinderen leuk vinden in kinderboeken. "Ik hoop het boekje vandaag binnen te krijgen en het aan hen voor te kunnen lezen."

In de gemeente Tilburg worden elk jaar ongeveer 300 kinderen geboren en aangegeven bij het stadshuis. "Het is ontzettend tof dat zo veel kinderen dit als cadeau gaan krijgen", vertelt Kool enthousiast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.