'Dode man in Lieshoutse villa is oud-topman Vlisco Willem van der Willigen' - Omroep Brabant

'Dode man in Lieshoutse villa is oud-topman Vlisco Willem van der Willigen'

13 juni 2021 om 17:44 • Aangepast 14 juni 2021 om 17:32
nl
De dode man die vrijdag werd gevonden in een villa aan de Eksterlaan in Lieshout, is de 70-jarige Willem van der Willigen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Van der Willigen is voormalig topman van de Helmondse textielontwerper Vlisco. De politie wil niet bevestigen dat hij het slachtoffer is. Ze meldde eerder wel dat de man door een misdrijf om het leven kwam.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Familieleden vonden het lichaam, nadat ze geen contact met hem hadden gekregen. Zij sloegen alarm, waarna een Team Grootschalige Opsporing van de politie in en om het huis een onderzoek begon. Het huis van de man, die alleen woonde, ligt in de bossen aan de weg tussen Lieshout en Nuenen.

Forensisch rechercheurs worden ingezet voor sporenonderzoek en ook de buurt wordt betrokken bij pogingen van de politie om de toedracht boven water te krijgen. Later zal ook sectie op het lichaam worden verricht om meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak. De politie wil voorlopig niet zeggen hoe de man werd aangetroffen, wanneer hij om het leven is gebracht en op welke wijze. Wel liet ze zondag, net als zaterdag, weten dat het onderzoek geruime tijd in beslag zal nemen.

Groot textielbedrijf
Gamma Holding, het moederbedrijf van Vlisco, is een internationaal textielbedrijf met tientallen bedrijven en duizenden werknemers. Van der Willigen was er één van de topmannen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.