Uitblinker Denzel Dumfries leidt Oranje op EK langs Oekraïne

13 juni 2021 om 22:52 • Aangepast 14 juni 2021 om 22:47
Het Nederlands elftal is het EK voetbal begonnen met een zege. Na een flitsend begin en een stroeve eindfase boekte Oranje een krappe 3-2 overwinning op Oekraïne.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Jesse van Kalmthout

In de flitsende openingsfase vertolkte Denzel Dumfries een hoofdrol in het veelbesproken 5-3-2-systeem van bondscoach Frank de Boer. De aanvoerder van PSV was constant voorin te vinden als extra aanvaller en miste in de eerste helft een dot van een kans.

Doelpunten vielen er pas in de tweede helft, toen eerst Georginio Wijnaldum en daarna Wout Weghorst binnen zes minuten voor een 2-0 voorsprong zorgden.

Oranje leek op rozen te zitten, wisselde tweemaal, leek het wel te geloven en kreeg vervolgens prompt het deksel op de neus. Yarmolenko scoorde een kwartier voor tijd met een schitterend schot van afstand en vier minuten later kopte Yaremchuck de gelijkmaker langs Maarten Stekelenburg.

Dumfries zorgde er uiteindelijk hoogstpersoonlijk voor dat Oranje niet vals van start ging. Met een knappe kopbal in de 85e minuut maakte hij zijn misser uit de eerste helft op de best denkbare manier goed.