Bossche NOS-verslaggever weg na beschuldigingen grensoverschrijdend gedrag

14 juni 2021 om 13:52 • Aangepast 15 juni 2021 om 13:31
nl
De NOS-verslaggever uit Den Bosch die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, vertrekt. De zaak kwam in april aan het licht, toen de verslaggever op Twitter werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Veel jonge mannen vertelden op Twitter over de manier waarop ze benaderd zijn door de verslaggever, onder meer tijdens introductieactiviteiten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.

Na de beschuldigingen kwam er een onderzoek naar het gedrag van de verslaggever. “De hoofdredactie NOS Nieuws en hij zijn samen tot de conclusie gekomen hun samenwerking te beëindigen, omdat een onwerkbare situatie is ontstaan. Over de inhoud van het vooronderzoek kunnen geen mededelingen worden gedaan”, laat de hoofdredactie van de NOS in een verklaring weten.

‘Pas een beetje op voor hem’
Een oud-student van de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek (FHJ) deed eerder anoniem zijn verhaal bij Omroep Brabant. Hij had een ervaring met de NOS-verslaggever op het introkamp van de Tilburgse opleiding. Hij was net 18 jaar oud. “Op de laatste avond van het kamp mochten ook oud-studenten langskomen. En de dagen daarvoor werd ik al gewaarschuwd door oud-studenten die me begeleidden: Pas een beetje op voor hem, want hij valt op typetjes als jij. En daar bedoelden ze mee: jonge jongetjes.”

“Op de betreffende avond was ik als alle andere studenten stomdronken. Hij was er inderdaad en het viel me al op dat hij me in het vizier had. Maar goed, dat maakte me verder niet uit. Hoe het precies kwam, weet ik niet meer, maar op een gegeven moment heeft hij mij meegelokt naar zijn auto. Daar heeft hij met me gezoend en me betast. In een helder moment dacht ik: ho, dit wil ik niet. Toen ben ik omgedraaid en weggelopen.”

Verslaggever niet meer welkom
Het incident werd door een klasgenoot van de jongen gemeld bij de toenmalig directeur van de opleiding. Er volgde een ‘indringend gesprek’ met de verslaggever. Hij kreeg te horen dat hij niet meer welkom was bij de introductiefeesten. Vanaf dat moment was het kamp niet meer toegankelijk voor oud-studenten en er werd voortaan ook een vertrouwenspersoon meegestuurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.