Weer geen Daags na de Tour in Boxmeer

15 juni 2021 om 11:07 • Aangepast 16 juni 2021 om 08:34
nl
Voor het tweede jaar op rij gaat wielerronde Daags na de Tour in Boxmeer niet door. De organisatie vindt dat het door de nog geldende coronamaatregelen niet mogelijk is een evenement te organiseren waar tienduizenden mensen op afkomen. “We kunnen niet anders”, zegt organisator Pierre Hermans.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Door Pierre Hermans en door de burgemeester van Boxmeer is met diverse instanties overlegd. Onder andere de veiligheidsregio vindt 19 juli te vroeg om zo’n groot evenement te organiseren.

Op dat moment geldt waarschijnlijk de anderhalvemetermaatregel nog. De organisatie noemt het ondoenlijk om dat te handhaven. “Het is onze taak om de veiligheid van iedereen te garanderen”, stelt organisator Hermans.

Het is voor het tweede jaar op rij dat Daags na de Tour vanwege corona van de kalender wordt gehaald. Er is nog gekeken om de ronde naar september te verschuiven, maar uiteindelijk wilde Pierre Hermans dat niet. “De magie van de Boxmeerse ronde is immers dat die een dag na de finish van de Tour de France wordt gehouden. Daarvan is in september geen sprake.”

Acht van Chaam
De wielerronde Acht van Chaam, die gepland stond op woensdag 21 juli, is om dezelfde reden als in Boxmeer afgelast. In Chaam wordt de mogelijkheid om het evenement later in het jaar alsnog te organiseren wel open gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.