CDA Oss: 'Sywert van Lienden mag geen lid meer zijn van de partij'

15 juni 2021 om 16:56 • Aangepast 16 juni 2021 om 08:44
nl
De fractie van het CDA in Oss heeft bij het landelijk partijbestuur een verzoek neergelegd om Sywert van Lienden te royeren. ''De omstreden mondkapjesdeal van de ondernemer past niet in het gedachtegoed van onze kernwaarden'', zegt raadslid Sidney van den Bergh.
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

''De omstreden mondkapjesdeal van de ondernemer past niet in het gedachtegoed van onze kernwaarden'', zegt raadslid Sidney van den Bergh tegen Dtv Nieuws.

Leden van het CDA in Oss spreken zich hier eensgezind over uit, tijdens een overleg over de strubbelingen binnen de partij. Van den Bergh: ''Voor zover wij weten zijn wij de eerste lokale fractie die zich uitspreekt over de situatie met Van Lienden.'' De lobbyist schreef mee aan het partijprogramma en is al langer lid van het CDA.

De Osse fractie vindt dat het lid met de mondkapjesdeal een grens heeft overschreden. ''De uitwerking van deze transactie, aangekondigd als belangeloos, past niet binnen de normen en waarden van onze partij'', staat in de brief die dinsdagmiddag naar de partijtop is verzonden.

Gelekte memo Omtzigt
De gebeurtenissen binnen het CDA hebben elkaar in een versnelling opgevolgd. Door het hele land zijn leden van CDA-afdelingen de toekomst van de partij aan het bespreken. Er werd ook gesproken over het uitgelekte stuk van kamerlid Pieter Omtzigt.

De memo was alleen bedoeld voor de evaluatiecommissie, die onderzoek doet naar de dramatische verkiezingsuitslag voor het CDA. Omtzigt maakte daarna op Twitter bekend uit de partij te stappen. Hij behoudt wel zijn zetel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!