Christien (81) is vereeuwigd op een schildersdoek en is daar erg blij mee

15 juni 2021 om 17:44 • Aangepast 16 juni 2021 om 08:46
nl
De wens van Christien Does (81) uit Eindhoven om een keer geportretteerd te worden door een echte kunstenaar, is uitgekomen. Kunstenaar Antonie de Rooij vereeuwigde haar én heeft het resultaat persoonlijk overhandigd. Het bijzondere cadeau komt voort uit een campagne om eenzame mensen een opkikker te geven.
Profielfoto van Katinka van de Brug
Geschreven door
Katinka van de Brug

Vorige maand kwam De Rooij langs om een schets te maken ter voorbereiding. Nu kan het impressionistische portret in blauwtinten schitteren in de huiskamer van mevrouw Does. Antonie de Rooij: “Er zit een soort van lijnvoering of strepen in. Dat is iets wat mijn portretten verbindt en de mensen zijn dus ook op die manier met elkaar verbonden.”

Het schilderij voor Christien Does is dus een voortvloeisel uit de campagne Hartverwarmend Samen. Dit is bedoeld voor mensen die eenzaam zijn. Maaike de Jonge van Samen voor Eindhoven vertelt: “Na de corona periode waren er gewoon heel veel eenzame mensen. En die willen we een hart onder de riem steken.”

Blij
De Jonge: “Dit is de aftrap van een reeks portretten die we willen maken voor mensen die eenzaam zijn. Dit gaat niet alleen om ouderen, maar ook bijvoorbeeld om eenzame vluchtelingen, daklozen of jongeren.”

Het is een geschenk aan de eenzame mensen en die mogen ze gewoon mee naar huis nemen. Maar Maaike de Jonge laat weten: “Het is wel een soort droom van Samen voor Eindhoven als er misschien wel tien of twaalf schilderijen gemaakt zijn, dat we de portretten nog ergens kunnen laten zien.” Mevrouw Does is in ieder geval erg blij met haar portret.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.