Voetjes vragen aandacht voor woninginbraken

16 juni 2021 om 14:23 • Aangepast 16 juni 2021 om 16:10
nl
De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant houdt een zogenoemde ‘voetjesactie’. Inwoners van Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide en Putte worden geïnformeerd over inbraakrisico’s en preventiemaatregelen.
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door

“Het buurtpreventieteam zal samen met de wijkagenten en vrijwillige politie een ronde door de wijk lopen, waarbij wordt stilgestaan bij zaken die de aandacht trekken bij inbraken,” licht Paul Gabriëls, waarnemend wijkagent expert cluster Woensdrecht, toe. Als voorbeeld noemt hij onjuist afgesloten woningen en schuurtjes, of ladders die zo te pakken zijn. Op deze plekken worden ‘voetjes’ neergelegd met de tekst 'Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn…'

Inhaalslag
In Bergen op Zoom is het aantal woninginbraken sinds de afschaffing van de avondklok dubbel zo hoog als een jaar geleden. Dat blijkt uit de Misdaad in Kaart-cijfers. Volgens de InbraakBarometer van verzekeraar Interpolis zijn criminelen door de coronaversoepelingen met een inhaalslag bezig. Preventie is dus hard nodig.

Politiewoordvoerder Mireille Aalders adviseerde daarom al eerder om altijd alles op slot te doen, ook als je maar even je woning verlaat. Ook raadde ze aan om verdachte situaties te melden. “Mensen kennen hun eigen buurtje het best. Zij zijn onze ogen en oren in de wijken.” Burgers kunnen woninginbraak volgens haar gezamenlijk voorkomen. “Zo wordt de pakkans groter. Onze core business is boeven vangen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.