Scholen waarschuwen voor gevaarlijke pillen in wijk in Cuijk - Omroep Brabant
Video

Scholen waarschuwen voor gevaarlijke pillen in wijk in Cuijk

17 juni 2021 om 11:46 • Aangepast 21 juni 2021 om 09:53
nl
Twee scholen in Cuijk hebben ouders en kinderen donderdagochtend gewaarschuwd na de vondst van vele honderden gevaarlijke pillen in de wijk Padbroek. Het zou gaan om pillen tegen psychoses.
Profielfoto van Rebecca SeunisProfielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door
Rebecca Seunis & Peter de Bekker

Rob Lamers, directeur van OBS Harlekijn en SBO De Wingerd zegt: “We vinden het serieus genoeg om de ouders in te lichten en zijn vandaag extra alert. De wijkraad heeft mij vanochtend gebeld en wij hebben de ouders via WhatsApp op de hoogte gesteld. We passen ons lesprogramma niet aan, maar hebben duidelijk gezegd dat kinderen niet op zoek mogen gaan naar pillen. Als ze toch iets vinden, moet ze hulp inschakelen. Ze mogen niks aanraken of inslikken. Ik heb al een ronde om de scholen gelopen en heb niks gezien, maar we willen toch dat we het met zijn allen goed in de gaten houden.”

De pillen werden woensdagavond en -nacht heeft onder meer gevonden in het plantsoen langs de Hapsebaan en bij het Korhoenderveld. De eerste vondst werd rond tien uur 's avonds gedaan.

"Buurtbewoners hebben daarop elkaar opgeroepen om de pillen te verzamelen en op te ruimen", laat een ooggetuige weten. "Dit om te voorkomen dat kinderen of dieren ze zouden opeten." De gemeente gaat donderdagmiddag een telefoonnummer en een afgiftepunt bekendmaken zodat mensen de pillen veilig kunnen afgeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone