Gruwelijke moord op Peter Hovens: jarenlange celstraffen geëist

17 juni 2021 om 14:11 • Aangepast 18 juni 2021 om 13:56
nl
Justitie eist jarenlange celstraffen tegen de twee Poolse mannen die worden verdacht van de brute moord op Peter Hovens (63) uit Oss. Hovens werd dood gevonden in een studio op de tiende verdieping van een flat aan de Lisztgaarde in Oss.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Hovens was op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Hij is acht keer gestoken. Ook heeft hij bijna dertig snijwonden en meerdere botbreuken. De politie kwam de twee verdachten op het spoor via bewakingscamera’s in het appartementencomplex. Ook werden ze gefilmd toen ze ruim duizend euro pinden met de bankpas van het slachtoffer.

Naast de camerabeelden heeft de politie nog meer sporen verzameld, waaronder DNA-sporen op de kleren van het slachtoffer, verklaringen van getuigen, en telefoon- en bankgegevens. Het steekwapen is nooit gevonden. Beide verdachten zijn later naar Polen gegaan. Daar werden ze op verzoek overgeleverd aan Nederland.

Celstraffen tot zestien jaar
Justitie denkt de reden voor de moord te weten: de vriendin van Hovens. Zij overleed in mei 2017 en is de zus van een van de verdachten.

Volgens een arts stierf de vrouw een natuurlijke dood, maar haar broer, een van de verdachten, is er volgens het OM van overtuigd dat ze is vermoord. Volgens de officier van justitie was dat de drijfveer waarom hij Hovens wilde doden. De verdachten lijden aan meerdere psychische stoornissen. Een van hen had in Polen een strafblad.

De man van wie de zus is overleden zou verantwoordelijk zijn voor het brute geweld. Tegen hem eist justitie een gevangenisstraf van zestien jaar. De andere verdachte heeft ‘ook meegeprofiteerd van de buit uit de woning’. Volgens justitie heeft hij de dood van Hovens op de koop toe genomen. Hij moet volgens justitie zeven jaar de cel in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.