Denzel Dumfries flikt het weer en scoort opnieuw voor Oranje

17 juni 2021 om 23:00 • Aangepast 18 juni 2021 om 11:17
PSV'er Denzel Dumfries was donderdag weer de man van de wedstrijd tijdens het tweede EK-duel van het Nederlands elftal, tegen Oostenrijk. De vleugelverdediger scoorde de tweede treffer en hij had een aandeel in de eerste Oranje-goal.

Dankzij de 2-0 zege op Oostenrijk en de eerdere 3-2 zege op Oekraïne is Nederland al na twee pouleduels verzekerd van een plekje in de knock-outfase van het EK.

Strafschop
Oranje kende tijdens het duel met Oostenrijk donderdag een vliegende start. Dumfries werd al na tien minuten in het Oostenrijkse strafschopgebied aangetikt door verdediger David Alaba. Na het inschakelen van de videoscheidsrechter kreeg Nederland een strafschop en die werd benut door Memphis Depay. "Een terechte penalty", meent Dumfries.

Diezelfde Depay miste in de eerste helft nog een grote kans op 2-0. Hij schoot van dichtbij over het Oostenrijkse doel. Daarna zakte de wedstrijd wat in.

Binnentikken
De tweede helft begon stroef en kwam pas weer op gang toen in de 65e minuut onder andere Donyell Malen in het veld kwam. Drie minuten na de entree van de PSV-aanvaller was het al prijs. Depay stuurde met een knappe pass Malen richting het Oostenrijkse doel. De spits had oog voor zijn clubmaatje Dumfries en schonk hem zijn tweede treffer tijdens dit EK voetbal.

"Donyell stond goed op scherp", zag Dumfries. "Hij kreeg een prima pass van Memphis en ik hoefde de bal alleen maar binnen te tikken."

'Het begint op een jongensboek te lijken'
Na de treffer van Dumfries werd Oostenrijk nog twee keer gevaarlijk, maar daarna speelde Oranje de wedstrijd professioneel uit.

Met twee treffers tijdens de eerste twee EK-wedstrijden is Dumfries dé blikvanger van Oranje tijdens dit EK. Van een jongensdroom wil hij nog niet spreken. "Maar het begint erop te lijken. Maar je weet waarvoor we hier zijn. We groeien in het toernooi, het voelt goed."