Herstel na de coronacrisis: steeds minder Tilburgers in de WW

18 juni 2021 om 17:06 • Aangepast 21 juni 2021 om 11:07
nl
Na een heftige tijd op de arbeidsmarkt, begint die langzaam weer aan te trekken. Uit een rapport van het UWV blijkt dat er steeds minder mensen gebruikmaken van een WW-uitkering. Ook de afgelopen maand was er een daling. Tilburg staat er ook goed voor in de cijfers.
Profielfoto van Julia Meijer
Geschreven door
Julia Meijer

In mei is het aantal mensen met een WW-uitkering in Tilburg met wel 6,7 procent afgenomen. Vooral bij de uitzendbedrijven, detailhandel en horeca gaat het voor de wind. Dit heeft grotendeels te maken met de versoepelingen van de corona-maatregelen in veel sectoren.

Ook de vergelijking met een jaar geleden vertelt een positief verhaal. In een jaar tijd is het aantal WW-uitkeringen in Tilburg met wel 21,9 procent gedaald.

Bron: UWV
Bron: UWV

Toch stelt het rapport ook dat niet iedereen profiteert van de versoepelingen. "Zo zijn discotheken sinds het begin van de coronacrisis nog niet open geweest. Ook party- en eventcateraars hebben nog altijd veel last van de beperkende maatregelen."

In Tilburg heeft 3 procent van de inwoners momenteel een WW-uitkering. Dat is iets boven het landelijk gemiddelde, dat op 2,7 procent ligt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.