Dave Livingston is de nieuwe coach van de Tilburg Trappers

19 juni 2021 om 12:06 • Aangepast 21 juni 2021 om 11:30
nl
De Tilburg Trappers hebben een nieuwe coach: de 58-jarige Amerikaan en oud-Trappers-speler Dave Livingston. Livingston tekent een contract van één jaar. Hij volgt komend seizoen Bo Subr op.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Bo Subr is vertrokken naar Frankfurt Löwen. Opvolger Livingston is geen onbekende in de Kruikenstad: in de jaren negentig speelde hij er zes seizoenen lang.

“Met Livingston haalt de drievoudig Oberliga Meister een zwaargewicht binnen”, melden de Trappers. “Het palmares van de Amerikaan, zowel als speler als coach, is imposant te noemen.”

‘Alle vertrouwen’
Living speelde zelf zeventien jaar lang als prof. Hij kwam niet alleen voor de Trappers uit, maar speelde ook voor Saginaw Generals (IHL), Eindhoven Kemphanen, Red Eagles Den Bosch, Sundsvall IF (Zweden), Klagenfurter AC, Wiener EV (beide Oostenrijk), Manchester Storm (Engeland), Furuset en uiteindelijk Grüner (beide Noorwegen).

Technisch manager René de Hondt heeft naar eigen zeggen alle vertrouwen in de nieuwe man in de bank. “Het zal een andere dynamiek in de kleedkamer betekenen, maar dat hoeft niet verkeerd te zijn. Dave is trots dat hij in Tilburg mag coachen en wij zijn ook enorm trots dat we zo’n ervaren oefenmeester hebben kunnen contracteren.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.