Spookvoetballer opgepakt in Colombia na spoor van onbetaalde rekeningen

20 juni 2021 om 12:21 • Aangepast 21 juni 2021 om 12:08
nl
Bernio Jordan Enzo V. zou in Colombia zijn aangehouden na een spoor van onbetaalde rekeningen. Dat schrijft de Colombiaanse krant El Tiempo. De voetballer, die speelde in de jeugdopleiding van Willem II en een blauwe maandag voetbalde bij derdeklasser Den Dungen, kwam jaren geleden al in het nieuws als 'spookvoetballer'.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

El Tiempo bericht dat Bernio Jordan Enzo V. wordt uitgeleverd aan of uitgezet naar Nederland. Bernio wist zich in 2019 als middelmatige amateurvoetballer bij vier betaaldvoetbalclubs in vier verschillende landen binnen te praten, maar hij verdween net zo vaak zonder in actie te komen. Soms om dubieuze redenen.

Hij kreeg contracten bij clubs in Moldavië, Zuid Afrika, Chili en Denemarken. In het laatste land is hij onder meer wegens fraude tot een celstraf veroordeeld.

Betalingsproblemen
De in Suriname geboren V. is nu ook berucht langs de kust van het noorden van Colombia. Hij kwam ruim een week geleden in de stad Santa Marta aan. Hij presenteerde zich als topvoetballer.

De man heeft in Santa Marta en Barranquilla gebruikgemaakt van dure hotels, appartementen, boten en restaurants en toonde op zijn mobiel grote transacties.

Die zouden echter wat langer duren omdat het om internationale overmakingen ging. De 'elektronische betaling' liep uit de hand volgens El Tiempo, toen vier prostituees meteen cash eisten en ze hem te lijf gingen tot de politie kwam.

Geen officiële aanklacht
V. werd uiteindelijk aangehouden door de politie in Santa Marta, maar er was nog geen enkele officiële aanklacht tegen hem, wat zijn gevangenhouding bemoeilijkte.

Dat probleem is volgens plaatselijke media opgelost door met name een verzoek van de Nederlandse justitie. Tijdens de hechtenis deed zich nog een betalingsprobleem voor.

Twee advocaten ontdekten dat ze geen vooruitbetaling voor hun diensten hadden ontvangen. Ze weigerden eten voor hun cliënt te kopen, maar het geld is door de migratiedienst voorgeschoten.

Podcast
VICE kwam de voetballer eerder al op het spoor nadat ze hem hadden gesproken voor een podcast. V. speelde voor FC Dinamo-Auto in Moldavië en VICE-redacteur Sam van Raalte nodigde hem uit om over het voetballen in het land te praten.

V. vertelde smakelijke anekdotes, maar na het uitzenden van de podcast kwamen de eerste geluiden over zijn matige voetbalkwaliteiten en andere meer duistere zaken.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.