Acht aanhoudingen na overlast rond huis in Etten-Leur

20 juni 2021 om 13:26 • Aangepast 21 juni 2021 om 13:03
nl
Na meerdere klachten over overlast bij een huis aan de Limburgstraat in Etten-Leur heeft de politie zaterdag acht mensen aangehouden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Uit de meldingen, die deels anoniem binnenkwamen, bleek een duidelijk patroon. Daaruit maakte de politie op dat er waarschijnlijk vanuit het huis drugs gedeald werd. Er was sprake van een stroom mensen die in en uit liep en herrie op de straat.

Flinke hoeveelheid softdrugs
Daarop besloot de politie zaterdag tot actie over te gaan. Hiermee werd gewacht tot het druk was in het huis. Net na vier uur 's middags viel een speciaal team daar binnen. De acht mensen die werden aangehouden - onder wie de bewoners - bevonden zich op dat moment in het huis of daar in de buurt. De meeste verdachten komen uit Etten-Leur.

Er werd een flinke hoeveelheid soft- en een kleinere hoeveelheid harddrugs gevonden. Verder werden telefoons in beslag genomen en een geldbedrag.

'Duidelijk signaal aan de wijk'
Drie verdachten zijn dezelfde avond weer vrijgelaten. De anderen, onder wie de bewoners, werden vastgezet. Het team gaat verder met het onderzoek.

De politie spreekt van een 'duidelijk signaal' aan de wijk. "Maar eigenlijk aan iedereen: heb je overlast, laat het ons dan weten. Al dan niet anoniem. Zo kunnen we bijdragen aan een fijner woonklimaat. Melden helpt echt!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!