Video

Lekkage in bibliotheek LocHal in Tilburg: regen stroomde naar binnen

21 juni 2021 om 11:28 • Aangepast 22 juni 2021 om 11:08
nl
De LocHal, de bibliotheek van Tilburg, kampt sinds afgelopen weekend met een lekkage in het dak. De ellende begon vrijdag en ook met de hevige regenval maandagochtend, bleef de bieb niet gespaard. Een groot deel kwam blank te staan.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Gebouwbeheerder Peter Jansen had maandag eigenlijk vrij willen nemen, nadat hij dit weekend met man en macht had geprobeerd te redden wat er te redden viel. Maar ‘s ochtends om zeven uur ging weer de telefoon. Het was weer mis. “Ik wist niet of ik boos of verdrietig moest zijn. Ik vond het vreselijk”, zegt Jansen, terwijl hij mistroostig de ravage bekijkt.

De houten vloer is kromgetrokken, overal staan bakken water. Nog steeds druppelt water naar beneden. De regen viel niet binnen bij het gedeelte waar de boeken staan, maar bij de expositie ‘Wunderkammer'. Die is nu afgesloten. De hele vloer stond blank, maar inmiddels hebben de machines die het water wegzuigen hun werk gedaan.

Reactie gemeente
De gemeente Tilburg is eigenaar van het gebouw en moet voor een oplossing zorgen. Medewerkers van bouwgroep BAM hebben een noodreparatie uitgevoerd. “Het is nu het belangrijkste om de schade te beperken en te zorgen dat het niet meer binnenregent. Op lange termijn zullen we moeten onderzoeken waardoor de lekkages veroorzaakt worden", is de reactie van de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.