Video

Klimpartijen voor grote mensen (zonder naar beneden te vallen)

19 juli 2021 om 11:53
nl
Omroep Brabant gaat deze zomer op vakantie in eigen provincie. We nemen jou mee naar al onze 61 gemeenten en laten je leuke activiteiten en mooie verhalen zien. Deze keer staat de gemeente Altena centraal. #VerrassendBrabant
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Klimmen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor grote mensen. Iedereen die zich weer eens jong wil voelen kan terecht in Klimpark Biesbosch in Hank. Er zijn zeven parcoursen en ruim 75 hindernissen op een eiland. Wie echt de hoogte in wil, wordt aangelijnd en kan een parcours afleggen langs stalen kabels. Verslaggever Ilse Schoenmakers ging het uitproberen.

Biesbosch
Water, water en nog eens water. Altena, gelegen in het topje van de provincie, is volledig omringd door water. Het bekendst is het immense Nationaal Park de Biesbosch, een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Sinds een aantal jaren heeft het park een aantal bijzondere kostgangers.

In de Biesbosch kun je de grootste roofvogels van West-Europa spotten? We hebben het over de imposante zeearend, met een vleugelspanwijdte van 2 tot 2,5 meter ook wel ‘de vliegende deur’ genoemd, en de visarend die je met 1,7 meter ook een grote jongen mag noemen.

De twee hebben de Biesbosch jaren geleden als leef- en broedgebied ontdekt en zorgen er sindsdien voor dat de arendskolonie goed op peil blijft. Hoewel het broedseizoen van de zeearend dit jaar helaas is mislukt. Tijdens de stevige sneeuw- en hagelbuien in april zijn de nesten omgewaaid. Boswachters vonden twee kapotte eieren. Het goede nieuws is dat er wel drie visarenden zijn geboren die rond deze tijd zullen uitvliegen. Dus wie weet zijn die ook te spotten.

Ben je nieuwsgierig geworden, kijk dan op de site van de Biesbosch. Daar vind je ook een kaartje waarop je ziet waar je de vogels het beste kunt spotten. De gebieden zijn zowel op de fiets als wandelend goed toegankelijk en beste plekken om naartoe te gaan zijn de Hilpolders, de Kleine Noordwaard en de Tongplaat. Tip: ben zo stil mogelijk en vergeet niet je verrekijker mee te nemen.

Meer over Altena:
Altena is een gemeente in de regio West-Brabant en in 2019 ontstaan uit de samenvoeging van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Aantal inwoners: ruim 56.000. Bijzonderheden: met een oppervlakte van 226,6 vierkante kilometer is Altena de grootste gemeente van Brabant.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.