'Racebaan' door het dorp moet worden aangepakt, vinden 300 mensen uit Wouw

23 juni 2021 om 14:52 • Aangepast 23 juni 2021 om 16:29
nl
Er moet nú iets gedaan worden aan de verkeersveiligheid op de Molensingel in Wouw. Dat eisen zo'n driehonderd inwoners van het dorp. Woensdagochtend ontving wethouder Cees Lok een brandbrief met hun handtekeningen uit handen van twee initiatiefnemers. "Ik schrok toen ik zag hoe groot het probleem is."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De verkeerssituatie op de Molensingel houdt de gemoederen al lange tijd bezig. Een slechte zaak, vindt Theo Santegoets, want ondertussen wordt er nog altijd door het dorp geracet. Je kunt het de bestuurders niet eens kwalijk nemen, vindt hij. "Ik moet eerlijk bekennen: als ik zelf niet oplet, ga ik ook harder dan 50 per uur. De wegindeling klopt gewoon niet. De rijbaan is veel te breed en je hoeft geen voorrang te verlenen aan verkeer van rechts."

"Zeker negen van de tien mensen bij wie we aanbelden, vroegen meteen waar ze konden tekenen."

Toch valt het volgens de gemeente Roosendaal wel mee. "Zij zeggen dat er geen ongelukken gebeuren. Maar ja, hoeveel moet er gebeuren voor het probleem serieus genomen wordt?"

Theo besloot het antwoord op die vraag niet af te wachten en ging samen met zijn buurman Han de Smet langs de deuren. "Ik ben ervan geschrokken hoe groot het probleem eigenlijk is. Zeker negen van de tien mensen bij wie we aanbelden, vroegen meteen waar ze konden tekenen. Er gaat hier iets goed mis."

Volgens Theo is het duidelijk wat er nu moet gebeuren. "Allereerst de weg versmallen. En het asfalt vervangen door klinkers." Toch is de grote vraag of er ook daadwerkelijk iets zal veranderen. "Laten we het hopen. Van veel mensen in het dorp hoeft het trouwens niet eens een 30-kilometerzone te worden. Als die vijftig per uur maar gewoon gehandhaafd wordt. Uit onderzoek is gebleken dat auto's nu gemiddeld bijna tien kilometer per uur harder rijden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.