Peter R. de Vries wil 1 miljoen ophalen voor gouden tip Tanja Groen

23 juni 2021 om 17:13 • Aangepast 24 juni 2021 om 17:10
nl
Misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft een stichting opgericht waarmee hij via crowdfunding een beloning van 1 miljoen euro bijeen wil brengen als beloning voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt op een persconferentie. Naar de sinds 1993 vermiste Tanja werd vorige week nog gezocht op de Strabrechtse heide.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De Vries werd daarbij geflankeerd door de ouders van de verdwenen vrouw. "Wij willen dat de ouders volgend jaar bloemen op het graf van Tanja kunnen leggen”, zei hij. Volgens de misdaadverslaggever gaat het om de hoogste beloning die ooit is uitgeloofd in Nederland.

De stichting heeft een website, waar donateurs zich kunnen melden en storten. De Vries benadrukt dat het initiatief ook bedoeld is voor andere zaken die verlegen zitten om een gouden tip. Het initiatief heeft de steun van politie en justitie.

Vermist sinds 1993
Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd, tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Zij zou woensdag 46 zijn geworden.

Vorige week werd op de Strabrechtse Heide opnieuw naar Tanja Groen gezocht. Het was tevergeefs. Uit verklaringen in het onderzoeksdossier zou de mogelijkheid geopperd zijn dat het meisje in een bepaald deel van de hei, vlakbij een klein ven, begraven zou zijn.

Wim S. uit Geldrop
Bij de verdwijning van Groen is er vaak gewezen naar Wim S. uit Geldrop. Hij kreeg celstraf en tbs voor de moord op de Eindhovense Rienja Shewpersadsingh. Dat was in hetzelfde jaar dat Groen verdween. Mogelijk heeft de man meer vrouwen gedood. Tegen een medegevangene zou hij elf moorden hebben opgebiecht, maar bewijs bleef uit. Wim S. is intussen overleden.

Website
Tegelijk met de website van Stichting De Gouden Tip is er ook een site gelanceerd over de verdwijningszaak zelf. De informatie van de tipgever 'moet er rechtstreeks toe leiden dat het lichaam van Tanja wordt gevonden', aldus De Vries. De stichting garandeert de anonimiteit van de leverancier van de gouden tip.

De Vries verwacht geen stortvloed aan tips. Hij wil dat het miljoen binnen een jaar bijeen geworven is. Als het na een jaar minder is, dan is dat de uit te loven beloning. Is het meer, dan zal het overschot worden gestoken in uit te loven beloningen in andere zaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.