Likeland, tweeduizend vierkante meter roze bubbel

1 juli 2021 om 18:28 • Aangepast 11 augustus 2021 om 16:02
nl
Omroep Brabant gaat deze zomer op vakantie in eigen provincie. We nemen jou mee naar al onze 61 gemeenten en laten je leuke activiteiten en mooie verhalen zien. In deze aflevering staat Best centraal. #VerrassendBrabant.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Veel mensen kennen Best van strandpark Aquabest. Maar ook als het geen weer is om te relaxen aan het strand, is er een goede reden om naar Best af te reizen. Hier staat het indoor ‘selfieparadijs’ Likeland, echt een fenomeen van deze tijd. Een pop-up Instagrammuseum en TikTokwalhalla waar je in een te gekke entourage foto’s en filmpjes kunt maken voor jouw social media.

Selfies zijn niet meer weg te denken uit ons hedendaagse leven. Waar we ook zijn en wat we ook doen, hup de smartphone erbij, klik en het moment is vastgelegd. Likeland in Best speelt hier handig op in met een ‘selfiehal’. In een enorme ruimte van ongeveer tweeduizend vierkante meter zijn themaruimtes gemaakt en staan, hangen en liggen de meest bijzondere, bijna filmische decorstukken waarbij je jezelf of anderen kunt vereeuwigen door een selfie of foto te maken. Alsof je je in een roze bubbel bevindt.

Zo staat er bijvoorbeeld een gigantische strandstoel waar je makkelijk met al je vrienden of je hele familie in past. Maar ook een reuzenschommel, een ouderwetse telefooncel en een ballenbak met allemaal goudkleurige ballen. En dan zijn er ook nog de ‘themaruimtes’ zoals de pink disco, een zwart met wit gekleurde zebrakamer en de zomerruimte met, hoe kan het anders, veel zonnig geel en palmbomen.

Meer over Best:
Best ligt in de Kempen en het grondgebied van Best was vroeger van de gemeente Oirschot. In 1819 werd Best afgesplitst en een zelfstandige gemeente. Ze telt ruim 30.200 inwoners en heet tijdens carnaval het Klompengat.

De bekendste inwoner is Rob Kemps, alias Snollebollekes . In de regio werden vroeger klompen gemaakt, vandaar ook de carnavalsnaam. De vestiging van schoenenfabriek Bata en later Philips Healthcare heeft een flinke impuls gegeven aan de groei van de gemeente Best.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.