Video

De drie kussen op de wang komen niet meer terug na corona

24 juni 2021 om 20:11 • Aangepast 25 juni 2021 om 09:50
nl
Nu festivals weer kunnen met toegangstesten en een avondje kroeg ook weer kan, komen Brabanders weer in de verleiding om een knuffel te geven. Maar de drie zoenen komen er niet meer in, blijkt uit reacties op de Facebookpagina van Omroep Brabant.
Profielfoto van Fieke NobelProfielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Fieke Nobel & Malini Witlox

"Ik vond die kusvrije zone best prettig, houden we erin", zegt Sheryl. En ook Franny gaat geen drie kussen geven, alleen aan haar eigen kinderen. Het valt op dat veel mensen graag weer willen knuffelen, maar de drie zoenen echt niet meer zien zitten: "Ik vond die anderhalve meter toch wel prettig soms, blijf uit mijn aura", zegt Roanne. Yvonne houdt het bij een hand. "Niet knuffelen en kussen is mij goed bevallen."

Handen
Veel mensen vinden het toch wel lastig om kennis te maken zonder iemand een hand te geven. Jordy: "Het is gewoon ongemakkelijk als je je voorstelt aan iemand om geen hand te geven. Denk aan sollicitaties, of je voorstellen aan klanten op kantoor."

Flink wat mensen zeggen dat ze nooit gestopt zijn met knuffelen. "Ik heb al die tijd gewoon geknuffeld met mijn dierbaren om me heen," zegt Ilse. Tamara denkt er hetzelfde over. "Heb het altijd gewoon gedaan. Ik zou volgens sommigen al lang op de ic moeten liggen of tien keer dood zijn."

Kleinkinderen
Anny kan niet wachten tot alles weer mag. "Heb het knuffelen van mijn kinderen en kleinkinderen zo gemist." "Knuffelen en zoenen horen bij een begroeting van vrienden, bekenden en geliefden. Op afstand groet ik wel iemand in het verkeer als ik voorrang krijg," zegt Martine.

Er zijn ook mensen die de corona-afstand wel fijn vinden. Geen gezoen en geen geknuffel als het niet moet. "Ik deed dat voor corona ook al liever niet, dus laat maar, ik zwaai wel", meent Anouschka. "Gewoon even zwaaien en hallo zeggen, ik vind het prima zo", sluit Ellen zich daar bij aan.

Wat doe jij? Laat het ons weten via Facebook:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.