Commissaris Ina Adema maakt ‘diepe buiging’ voor zorginstelling tanteLouise

24 juni 2021 om 16:43 • Aangepast 25 juni 2021 om 09:59
nl
Commissaris van de Koning Ina Adema heeft donderdag een bezoek gebracht aan Bergen op Zoom. Samen met de burgemeester en de fractievoorzitters van partijen in de gemeenteraad nam ze een kijkje bij zorginstelling tanteLouise. Hier werd ook gesproken over de impact van corona op medewerkers en bewoners.
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door
Niek de Bruijn

Adema vindt het indrukwekkend hoe tanteLouise zich door de coronaperiode heeft geworsteld, vertelt ze aan ZuidWest TV. “Ze hebben de schouders eronder gezet en alle zeilen moeten bijzetten, omdat er geen tijd was om stil te staan.”

Baanbrekend
TanteLouise heeft als doelstelling om haar bewoners gelukkig te maken. “Dat geluk heeft natuurlijk wel een enorme dreun gekregen in die periode,” merkt Adema. “Maar als ik zie hoe ze nu aan de slag zijn, dan mogen we daar een diepe buiging voor maken.”

Ook spreekt ze haar bewondering uit voor de combinatie van zorg en innovatie binnen de Bergse zorginstelling. Ze doelt hiermee bijvoorbeeld op Wolk, een broekje met airbag dat gebroken heupen moet voorkomen. TanteLouise won daarmee onlangs nog de prijs voor Zorgvernieuwer 2021. “Simpel, maar zo baanbrekend. Een bijzondere innovatie”, noemt Adema het.

Adema neemt de ervaringen van haar werkbezoek mee naar het provinciehuis in Den Bosch. “Het is interessant om verder naar te kijken en over door te praten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.