Verloedering van winkelcentrum Kastelenplein in Eindhoven wordt aangepakt

24 juni 2021 om 18:04 • Aangepast 25 juni 2021 om 10:05
nl
Het was ooit zo gezellig in winkelcentrum Kastelenplein in het Eindhovense stadsdeel Gestel. Maar sinds een paar jaar ‘verloedert’ het en zijn veel winkeleigenaren vertrokken. Een deel van het winkelcentrum staat daardoor leeg.
Profielfoto van Katinka van de Brug
Geschreven door
Katinka van de Brug

Omwonenden vinden het jammer. “Er zijn niet zoveel winkels meer, dus dan ga je maar ergens anders heen.” Laat een vrouw op de weekmarkt weten. Een wat oudere man die er al jaren woont vindt: “Het mag wel wat beter aangekleed worden. Het is nou een beetje verloederd hé. Dat nodigt niet echt uit om hier te gaan winkelen.”

Er móét nu ook echt wat gaan veranderen, vindt ook Thijs Ruiter van vastgoedontwikkelaar FiMek. Het winkelcentrum is sinds november vorig jaar in hun bezit en ze hebben de eerste plannen aan de gemeente voorgelegd. Ruiter laat weten: “We willen in de toekomst het hele gebied verder ontwikkelen. Dat betekent dat er een mooier winkelcentrum komt en nieuwe woningen.”

Wat kan er nu?
Op korte termijn zijn FiMek en de gemeente hard op zoek naar ondernemers die hun winkel in het Kastelenplein willen vestigen. Ruiter: “Als er weer meer winkels komen, wordt het automatisch aantrekkelijker om hier te komen winkelen.” Verder wil Ruiter ook het nodige opknappen.

Om de vaart er goed in te houden, zodat de buurt niet nóg langer moet wachten tot er iets gebeurt, heeft Ruiter contact gezocht met CDA-raadslid Remco van Dooren. Die heeft een brief opgesteld aan de raad om het Kastelenplein extra onder de aandacht te brengen. “Naast het verschralende aanbod aan winkels, kan het ook wel een goede renovatie gebruiken”, zegt hij. ”Daar moeten we niet te lang mee wachten.”

Het is nu aan de gemeente om knopen door te hakken over het plan voor de omgeving van het Kastelenplein. Als het aan ontwikkelaar FiMek ligt, worden er komend jaar al concrete stappen gezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.