Video

Bakkerij Maassen in Wanroij mag zich voortaan hofleverancier noemen

26 juni 2021 om 10:51 • Aangepast 5 juli 2021 om 13:52
nl
Bakkerij Maassen in Wanroij heeft het predicaat hofleverancier gekregen. De zaak bestaat 225 jaar. Het bedrijf kent al acht generaties. Voor het eerst staan er twee vrouwen aan het roer: de twee zussen Petra en Margriet Maassen.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

Het is niet te tellen hoeveel worstenbroodjes er in al die jaren bij Maassen zijn gemaakt. Het is dé specialiteit van de bakkerij. Iedere ochtend worden ze vers gebakken. Vroeger deden Bernard en Trees Maassen dat, nu dus de dochters Petra en Margriet.

Overname
“In eerste instantie zou mijn zoon het overnemen”, vertelt Bernard. “Maar hij wilde toch iets anders gaan doen. Toen uiteindelijk mijn oudste dochter de zaak wilde overnemen, was dit best wel een opluchting.”

“Wij hebben eerst iets anders gedaan”, vertelt Margriet. “Toen mijn broer iets anders ging doen, heb ik de zaak overgenomen en na een paar jaar heb ik Petra er bij gevraagd.”

Koninklijk
Het predicaat 'Hofleverancier' is een koninklijke onderscheiding voor kleine bedrijven die minstens honderd jaar oud zijn en een goede reputatie hebben. “We hebben dit predicaat aangevraagd, maar het had nog wel wat voeten in de aarde. Zo kwam de arbeidsinspectie langs en de boekhouding werd doorgelicht. Maar we zijn trots dat we hem krijgen”, vertelt Margriet. “Het is een erkenning van het feit dat het bedrijf het al zo lang zo goed doet. Het is ook een stukje eerbetoon naar de vorige generaties.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.