De prachtigste boeken voor een schijntje in de kelder van de campus

24 juni 2021 om 18:32 • Aangepast 25 juni 2021 om 09:48
nl
Books 4 Life is al meer dan 15 jaar in de kelder van het Cobbenhagen-gebouw te vinden op de Tilburg University Campus. Toch weten veel Tilburgers niet van het bestaan af en dat moet anders vindt vrijwilliger Tony Liem.
Profielfoto van Julia Meijer
Geschreven door
Julia Meijer

Books 4 Life is een boekenwinkel waar geschonken boeken van hoge kwaliteit voor een zacht prijsje verkocht worden. Het wordt volledig gerund door vrijwilligers en 90 procent van de opbrengst gaat naar verschillende goeden doelen. Dit doen ze zowel door de fysieke winkel op de campus, als online bij bijvoorbeeld Bol.com en Marktplaats.

De heel specifieke boeken, zoals studieboeken of boeken voor verzamelaars, worden vaak online verkocht. "Dan heb je een koperspubliek in heel Nederland", legt secretaris Jacques Buijssen uit.

"Hoe meer wij verkopen, hoe meer er voor goede doelen is."

De boekenwinkel heeft het in coronatijd moeilijk gehad. De vrijwilligers konden zelf in het begin van de crisis de campus niet op en er is in 2020 nauwelijks iets verkocht. Daardoor kon er maar 11.000 euro worden gedoneerd aan goede doelen, de helft van het jaar ervoor. Ook heeft de stichting het feest voor haar 15-jarige jubileum af moeten blazen. "We hopen dit later dit jaar nog in de kunnen halen", vertelt Tony.

Hij wil graag meer jongeren betrekken bij de winkel en het bestuur. "We zijn ooit opgericht door studenten en nu is de jongste vrijwilliger 50." De winkel werkt er hard aan om meer jongeren te interesseren. "Veel studenten die hier op de campus studeren weten niet eens dat we bestaan", vertelt Tony. "Dat is jammer, want hoe meer wij verkopen, hoe meer er voor goede doelen is."

"De campus is een drempel voor veel Tilburgers", legt Tony uit. "En we zitten ook nog eens in de kelder!" Dat houdt de vrijwilligers in ieder geval niet tegen om hun beste beentje voor te zetten. "Het is een prachtige winkel waar je simpelweg prachtige boeken kan vinden voor soms slechts één of twee euro."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.