Het Tiroler pakje van Louis van Gaal en spullen van Romário en Maradona

1 juli 2021 om 12:31 • Aangepast 3 juli 2021 om 21:00
nl
Omroep Brabant gaat deze zomer op vakantie in eigen provincie. We nemen jou mee naar al onze 61 gemeenten en laten je leuke activiteiten en mooie verhalen zien. Deze keer staat de gemeente Geldrop-Mierlo centraal. #VerrassendBrabant.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Nederland telt veel voetballiefhebbers en heel wat van die fans zullen, net zoals Jos Lenssen uit Mierlo, dierbare voetbalrelikwieën hebben. Maar zoveel dat je er een compleet voetbalmuseum mee kunt inrichten? Dankzij de verzameldrift van Lenssen, is Geldrop-Mierlo sinds 2019 een voetbalmuseum rijker: voetbalmuseum Fantastic.

Het begon ooit met het bewaren van het toegangskaartje van zijn eerste voetbalwedstrijd en sindsdien verzamelt hij alles wat los en vast zat, zolang het maar met voetbal te maken heeft. Het gaat om boeken, kaartjes, trofeeën, postzegels, glazen, voetbalshirts, voetbalschoenen enzovoort. En niet van de minste voetballers, zo blijkt uit de namen die te lezen zijn op de website van het museum. Zo vind je er spullen van Romário de Sousa Faria, Diego Maradona, Ruud Gullit, Marco van Basten en van onze eigen Ruud van Nistelrooy, om er maar een paar te noemen.

De verzameling van Lenssen omvat onder meer 650 originele wedstrijdshirts, 800 bekende voetbalboeken en ja, zelfs de Tiroler kleding die Louis van Gaal in 2010 droeg bij de huldiging van het landskampioenschap van Bayern München. Dat Lenssen zo zijn contacten heeft, blijkt wel uit het feit dat Van Gaal, samen met de vrouw van Hans van Breukelen, het museum in 2019 officieel heeft geopend.

Ben je voetballiefhebber, breng dan zeker een bezoekje aan het voetbalmuseum Fantastic. Je vindt het op de eerste verdieping van het Hup Hotel in Mierlo .

Meer over Geldrop-Mierlo
Als je dan toch in Geldrop-Mierlo bent, neem dan meteen de Strabrechtse Heide mee, beter bekend als de Grote Stille Heide, een prachtig stuk natuur.

Geldrop-Mierlo is op 1 januari 2004 ontstaan uit een fusie van de voormalige gemeenten Geldrop en Mierlo. Er wonen ruim 40.000 mensen. Tijdens carnaval heet het Mierlose deel Kersenpittenrijk en het Geldropse deel Lappegat.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.