Tilburg op zoek naar jonge helden die jeugdlintje verdienen - Omroep Brabant

Tilburg op zoek naar jonge helden die jeugdlintje verdienen

25 juni 2021 om 15:03 • Aangepast 28 juni 2021 om 09:26
nl
Voor het eerst in lange tijd worden er door de Gemeente Tilburg weer jeugdlintjes uitgedeeld aan kinderen en jongeren tot 18 jaar, die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen. Tilburg noemt deze jongeren 'Helden met een T'.
Profielfoto van Julia Meijer
Geschreven door
Julia Meijer

Afval opruimen van straat of boodschappen doen voor de buren: het zijn allemaal heldendaden waar de gemeente naar op zoek is. Tot 30 september kun je kinderen en jongeren nomineren voor een jeugdlintje.

Burgemeester Weterings vindt dat we kinderen niet moeten vergeten. "Regelmatig kom ik deze bijzondere kinderen tegen in de stad. En elke keer weer ben ik onder de indruk. Ik vind het daarom belangrijk om hiervoor waardering te tonen. Deze Tilburgse Helden verdienen het om in het zonnetje te worden gezet."

Tilburg reikte van 2007 tot en met 2014 ook jeugdlintjes uit, maar stopte daarmee door het gebrek aan belangstelling. De stad is toch weer toe aan een onderscheiding voor kinderen. “Veel jongeren in Tilburg voelen zich enorm betrokken bij onze stad. Van kleine initiatieven tot grote bijdrage. Bij het verkrijgen van een onderscheiding wordt nu vaak vooral aan volwassenen gedacht. Dat past niet bij Tilburg, niet bij de inclusieve stad die we zijn", aldus Burgemeester Weterings.

Aanmelden kan tot en met 30 september 2021. Op Internationale Dag voor de Rechten van het Kind op 20 november 2021 worden tijdens een feestelijke bijeenkomst de lintjes uitgereikt door de burgemeester.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.