Video

Nelly is 92 maar springt nog gewoon uit een vliegtuig

27 juni 2021 om 19:46 • Aangepast 29 juni 2021 om 07:33
nl
Op je 92e jaar een parachutesprong uit een vliegtuig maken. Nelly Singerling draait daar haar hand niet voor om. Zondagmiddag maakte ze op Breda Airport een tandemsprong om geld in te zamelen voor het Fonds Veteranenhond dat hulphonden wil aanschaffen voor veteranen met Posttraumatische Stressstoornis (PTTS). "De hulphonden maken de veteranen wakker zodra ze een nachtmerrie krijgen."
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Voor Nelly Singerling uit Wijk aan Zee, is het de tweede keer dat ze op Breda Airport (voorheen Seppe) een dergelijke sprong maakt om geld in te zamelen. "Ik heb inmiddels ruim tweeduizend euro ingezameld. Maar dat is nog niet voldoende. Een hulphond kost vijfentwintigduizend euro. Er zijn nog meer initiatieven om geld in te zamelen voor dit doel, bijvoorbeeld door een marathon lopen. Ik heb een parachutesprong voorgesteld en dat vond de organisatie prima."

"Hulphonden maken veteranen met PTTS wakker als ze een nachtmerrie krijgen."

"Ik heb een nauwe band met veteranen. Zij hebben onze vrijheid teruggegeven. Het parachutespringen geeft ook een gevoel van vrijheid. Dat gun ik een veteraan met PTTS ook. Daar spelen de hulphonden een belangrijke rol bij. Ik hoop dat veel mensen geld willen doneren."

"Parachutespringen geeft een gevoel van vrijheid"

Rond half vier maakte Nelly samen met haar begeleider een zachte landing na haar parachutesprong. "Ik ben niet zo'n nerveus type. Ik blijf altijd kalm en rustig."

Of Nelly volgend jaar terugkomt voor nóg een parachutesprong? "Mijn begeleider Jarno Gooseman heeft een grote verantwoordelijkheid om mij veilig naar beneden te brengen. Dat heeft hij keurig gedaan. Het was een prachtige landing. Volgend jaar wil hij dat niet meer, dan ben ik 93. Dat vindt hij een te groot risico. Ik zal het hem nog eens vragen, anders moet ik iemand anders zoeken. Maar iemand die ik zo kan vertrouwen vind je niet makkelijk."

Nelly is klaar voor de sprong.
Nelly is klaar voor de sprong.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.