Zonnecentrale op het dak van Eventum moet Bergen op Zoom duurzamer maken - Omroep Brabant

Zonnecentrale op het dak van Eventum moet Bergen op Zoom duurzamer maken

28 juni om 16:35 • Aangepast 29 juni om 10:02
Op het dak van Eventum in Bergen op Zoom is afgelopen vrijdag een 'zonnecentrale' geopend. Daar kunnen mensen zonnepanelen laten plaatsen, die dat niet op hun eigen huis of bedrijf kunnen. Er staan er nu zo'n 300, maar daar is nog maar de helft van het dak mee gevuld. In het gebouw zijn onder meer ZuidWest TV en Curio (voorheen ROC West-Brabant) gevestigd.
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door
Niek de Bruijn

De zonnecentrale draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de gemeente. De gemeente Bergen op Zoom werkt samen met de gemeente Roosendaal aan een samenhangende stedelijke regio. Daarnaast starten zes bedrijven het project ‘Zon op bedrijfsdaken’. In Bergen op Zoom is namelijk plek voor tachtig tot honderd voetbalvelden aan zonnepanelen op industriële daken.

Door de zonnecentrale kunnen mensen met een monumentaal pand toch investeren in groene stroom. Zij kunnen vanwege het beschermd stadsgezicht vaak geen zonnepaneel op hun dak plaatsen. Wethouder Barry Jacobs is blij dat dit bij Eventum op het dak wel kan. "We bieden hiermee een alternatief aan.”

De 300 panelen op het dak van Eventum zijn eigendom van 22 particuliere leden uit Halsteren. Jacobs hoopt dat dit beschikbaar wordt gesteld aan mensen in het centrum van Bergen op Zoom. “Dat moet in goed overleg met de omgeving gebeuren. Al met al denk ik dat we met elkaar forste stappen in de goede richting zetten. Dat is fantastisch om te zien. Elk zonnepaneel telt.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...