NAC-supporters houden kampioenschap van 1921 in leven met boek

1 juli 2021 om 19:00 • Aangepast 8 juli 2021 om 13:50
nl
Honderd jaar geleden was NAC een echte topclub. Niet alleen in Breda of in het zuiden, maar in het hele land. Op 29 mei 1921 werd de ploeg zelfs kampioen van Nederland. Een titel die pas in het weekend van 1, 2 en 3 juli van dat jaar uitgebreid gevierd werd. Om dit meest succesvolle jaar van hun club niet te vergeten, schreef een vijftal NAC-supporters onlangs het boek 'Dagboek van de kampioen'.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

"Eduard van Roessel had er wel wat voor over om bij NAC te voetballen", geeft initiatiefnemer Ruud Jansen als voorbeeld uit het Dagboek van de kampioen. "Hij was in Gouda gelegerd, maar pakte op zaterdagmiddag gewoon zijn fiets en reed dan een kilometer of tachtig naar zijn woonplaats Breda toe. Dan was hij net op tijd bij zijn moeder voor het avondeten en kon hij op zondag voetballen. Na de wedstrijd reed hij dan weer doodleuk terug naar Gouda. En zijn fiets had geen tien versnellingen en een meeverende voorvork hoor!"

Het 'Dagboek van de kampioen' staat boordevol feitjes, weetjes en leuke anekdotes. En dat allemaal geplaatst in historisch perspectief. Het uitgebreide research van de schrijvers Leon Deckers, Marcel van Es, Ruud Jansen, John de Leeuw en Wilbert Weterings heeft een prachtig boek opgeleverd over het grootste succes in de clubhistorie van het Bredase NAC.

Het boek is een uitgave het NAC Museum en via deze link te bestellen.

In twee delen van Die Ploeg van Toffe Jongen Podcast van het NAC Museum komen alvast wat verhalen aan bod:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!