Jorn strijdt voor een pumptrack: ‘We pakken het professioneel aan'

1 juli 2021 om 16:58
nl
Als het aan de 12-jarige Jorn Langenberg ligt, krijgt Ossendrecht er een attractie bij: een pumptrack. Samen met drie vriendjes strijdt hij voor de komst van zo’n spectaculaire baan vol heuveltjes, waar hij met zijn step op kan stunten. “We pakken het heel professioneel aan.”
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Het idee spookte al even door Jorns hoofd. “Voordat ik een jaar geleden naar Ossendrecht kwam, woonde ik in Tholen. Daar begonnen ze met een petitie voor een pumptrack.” Door zijn verhuizing heeft hij daar niet van kunnen profiteren. “Gelukkig kan ik nu af en toe naar de baan in Roosendaal.”

Leuk, maar praktisch is anders. “Daarom heb ik met een paar vrienden besloten om hier in het dorp ook handtekeningen te verzamelen.” En dat gaat helemaal niet onaardig. “Bijna 230 mensen hebben de petitie al getekend! En we krijgen superveel leuke reacties. Een mevrouw vertelde me bijvoorbeeld dat haar kinderen dit helemaal geweldig zouden vinden.”

"We gaan binnenkort de mogelijkheden bespreken met de gemeente."

Jorn heeft al een aardig idee van hoe de pumptrack eruit moet komen te zien. “We hebben contact gehad met een bedrijf dat dit soort banen bouwt. Daar zijn wel wat plannen uitgekomen. Lekker veel bochten en hoge hobbels. Zodat je goed kunt stunten.” Ook de mogelijke locaties zijn helder. “We denken aan de Boudewijngroeve of naast voetbalvereniging ODIO.”

Of de baan er ook echt snel zal komen, is de vraag. Aan de organisatie van Jorn en zijn vrienden, zal het in ieder geval niet liggen. “We hebben de taken verdeeld. Ik doe de communicatie, Thijs maakt schetsen, Keano houdt onze Instagram-pagina bij en Jens is een manusje van alles. Behoorlijk professioneel, dus.”

En dat heeft ook de gemeente Woensdrecht inmiddels bereikt. “We gaan binnenkort de mogelijkheden bespreken.”

Binnenkort hoopt Jorn een échte baan te hebben om met zijn step op te kunnen stunten.
Binnenkort hoopt Jorn een échte baan te hebben om met zijn step op te kunnen stunten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.