Van der Poel nog steviger in het geel: 'Diep voor moeten gaan'

2 juli 2021 om 16:54 • Aangepast 5 juli 2021 om 11:03
nl
Met een lange ontsnapping heeft Mathieu van der Poel zijn gele trui met succes verdedigd in de zevende etappe van de Tour de France. Van der Poel kwam binnen als vierde op bijna twee minuten van ritwinnaar Mohoric uit Slovenië.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

In het algemeen klassement houdt de 26-jarige kopman van Alpecin-Fenix dertig seconden op de Belg Wout van Aert van Jumbo-Visma, die samen met hem in de groep vluchters zat.

"Ik wilde de gele trui nog een dag houden, maar ben daar diep voor moeten gaan", zei Van der Poel. "Het was de hele dag hard koersen, maar ik ben blij met het resultaat en dat ik het geel nog een dag langer mag dragen."

Van der Poel moest Mohoric op een van de klimmetjes na een aanval laten gaan. De Sloveen kwam solo binnen. "Met de gele trui in het achterhoofd was het onmogelijk om op iedere aanval te reageren", zei Van der Poel. "Ik heb vooral gelet op Kasper Asgreen en Van Aert en op hen gereageerd om het geel te verdedigen."

Tadej Pogacar, die voor de rit tweede stond op 8 seconden, finishte in het peloton op 3.35 minuten van Van der Poel. Hij zakte in het algemeen klassement naar de vijfde plaats op 3.43 van het geel.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.