Waarschuwing voor onweer en veel regen

3 juli 2021 om 12:31 • Aangepast 4 juli 2021 om 12:33
nl
Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en neerslag in de loop van de middag in het zuiden van Nederland. Voor Brabant is de code geel afgegeven, net als in de andere zuidelijke provincies.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

“De temperatuur is vanmiddag flink aan het oplopen in Brabant”, zegt een meteoroloog van Weerplaza. “Dat, in combinatie met wolkenvelden, zorgt ervoor dat het weer dusdanig onstabiel wordt dat we denken dat er fikse regenbuien en onweer gaan volgen.”

Ook hagel
Bij de zwaarste bui zou ook hagel kunnen zitten. Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. Daarom staat er een waarschuwing (code geel) uit die vooralsnog geldig is van drie uur tot een uur of zeven vanavond.

“Het gaat om lokale buien. Dus niet heel de provincie gaat er last van hebben, maar waar precies, dat is nu nog niet te zeggen", aldus de meteoreoloog.

Ook in de provincies Limburg, Zeeland, Noord-Zuid-Holland heeft het weerinstituut code geel afgegeven. De buien trekken in de loop van de middag noordwaarts en nemen daarbij in intensiteit af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!