PSV haalt uit tijdens eerste oefenduel, Noni Madueke schittert

3 juli 2021 om 17:21 • Aangepast 5 juli 2021 om 11:10
nl
PSV heeft zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen gewonnen. Het team van trainer Roger Schmidt versloeg op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven de Belgische eerstedivisionist RWD Molenbeek met 6-2.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Eran Zahavi en Noni Madueke scoorden twee keer. Ook Yorbe Vertessen en Jeremy Antonisse waren trefzeker.

4-2-2-2-systeem
Bij PSV begonnen de nieuwkomers Joël Drommel, Davy Pröpper, André Ramalho en Philipp Mwene allemaal in de basis. Schmidt koos in de eerste oefenwedstrijd opnieuw voor het 4-2-2-2-systeem. Doelman Drommel had de verdedigers Mwene, Ramalho, Olivier Boscagli en Philipp Max voor zich. Pröpper en Pablo Rosario speelden als controlerende middenvelders en Bruma en Madueke als aanvallende middenvelders. Zahavi en Vertessen vormden de voorste linie.

Donyell Malen, Denzel Dumfries en Cody Gakpo ontbraken bij PSV. Zij hebben nog vakantie, omdat zij met het Nederlands elftal deelnamen aan het EK. PSV-trainer Schmidt gaat er niet vanuit dat Dumfries en Malen terugkeren bij PSV na hun vakantie. "Het was na vorig seizoen al duidelijk dat ze een stap naar het buitenland willen maken. Dat verwacht ik nog steeds."

Prachtige passes van Mo Ihattaren
Mohamed Ihattaren, die vorig seizoen geregeld botste met Schmidt, kwam de tweede helft in het veld en strooide met een paar prachtige passes. Ook Marco van Ginkel, die door PSV definitief van Chelsea werd overgenomen, voetbalde na rust mee.

Madueke maakte zaterdag van alle PSV'ers de meeste indruk. Voor de 19-jarige Engelse aanvaller is, net als voor Malen en Dumfries, belangstelling. Maar het ligt niet voor de hand dat Madueke, die nog een contract heeft tot 2024, deze zomer al bij PSV vertrekt.

Trainingskamp
PSV vertrekt maandag naar Duitsland voor een trainingskamp. Daar staan oefenwedstrijden tegen Delbrucker SC en VfL Osnabrück op het programma. De Eindhovenaren hebben een korte aanloopperiode naar de belangrijke confrontaties met de Turkse topclub Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League. De eerste ontmoeting vindt woensdag 21 juli plaats in het Philips Stadion. Een week later volgt de return. PSV moet drie kwalificatieronden overleven om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!