Mathieu van der Poel steelt vele harten, in het bijzonder van dit jongetje

4 juli 2021 om 11:54 • Aangepast 4 juli 2021 om 14:09
nl
Klein gebaar, groot geluk! Dat moet wielrenner Mathieu van der Poel zaterdag hebben gedacht toen hij tijdens de eerste Alpenrit in de Tour een jonge fan, Raphaël, zijn bidon gaf. Het mannetje kon zijn geluk niet op na het gebaar van de geletruidrager. Veel mooier wordt het natuurlijk ook niet wanneer je in de Tour de France langs de kant van de weg staat om je helden aan te moedigen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Het begint allemaal met een droom", schrijft Van der Poel zelf op Twitter bij de foto van het voor het jongetje onvergetelijke moment.

Een moment dat werd vastgelegd door de Youtubers van Tour de Tietema.

Wachten op privacy instellingen...

Van der Poel kwam zaterdag uiteindelijk binnen met een achterstand van ruim twintig minuten op de Belgische etappewinnaar Dylan Teuns. Hij verloor zo na zes dagen vriend en vijand te hebben verbaasd de gele leiderstrui aan Tadej Pogacar, de Sloveense winnaar van vorig jaar.

Na afloop liet de Nederlandse alleskunner op de fiets weten waarschijnlijk maandag te beslissen of hij de Tour de France gaat verlaten. "Ik ga daar op de rustdag wel over nadenken", zei hij. Zondag bleek echter dat hij voor de negende etappe, die zondag wordt verreden, al niet meer op de fietst stapt.

"Ik ga wat tijd nemen om te herstellen van deze week. Ik heb nog andere doelen en het is onmogelijk voor mij om de Tour uit te rijden en dan op mijn best te zijn in Tokio", aldus Van der Poel. De Tour gaat nu zonder de smaakmaker verder met een zware bergetappe met aankomst in het Franse skioord Tignes.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.