Video

Vier gewonden bij ongeluk met vrachtwagens op A17, weg urenlang dicht

5 juli 2021 om 13:47 • Aangepast 6 juli 2021 om 13:33
nl
De A17 is maandag urenlang afgesloten geweest tussen Oudenbosch en knooppunt Noordhoek na een ongeluk met twee vrachtwagens, een bestelbus en een camper. De weg was tot zeven uur maandagavond dicht. Bij het ongeluk raakten vier mensen gewond.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde iets voor halftwee op de weg van Roosendaal naar Dordrecht. Een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ede reed door nog onbekende oorzaak achterop een andere vrachtwagen. Door de klap reed dit voertuig achterop een camper die vervolgens weer tegen een bestelbus klapte.

De vrachtwagenchauffeur uit Ede zat bekneld en werd door hulpverleners uit zijn cabine bevrijd. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster en bijrijder van de camper werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht en de bestuurder van de bestelauto is ter plekke door ambulancemedewerker behandeld. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden opgeroepen om hulp te verlenen.

Problemen met bergen
Daarna moest de weg nog worden vrijgemaakt. Het bergen van de brokstukken was rond halfzes maandagmiddag klaar, maar het asfalt moest ook worden schoongemaakt. Dit omdat er uit een van de vrachtwagens vruchtensap had gelekt. Daarvoor werd een zogenoemde 'ZOAB cleaner' ingezet.

Maar die speciale machine ging stuk en dus moest er een andere komen. Daardoor duurden de opruimwerkzaamheden langer dan verwacht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Vanwege de aanrijding werden meerdere hulpdiensten opgeroepen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Vanwege de aanrijding werden meerdere hulpdiensten opgeroepen (foto: Christian Traets/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.