Hond bijt ree: 'Hou je hond aan de lijn en blijf op de paden'

8 juli 2021 om 13:04 • Aangepast 9 juli 2021 om 12:01
nl
Een loslopende hond op Landgoed Lievensberg in Bergen op Zoom heeft onlangs een ree gebeten. Waarschijnlijk is het dier daarna overleden. Het handhavingsteam Buitengebied van Samen Sterk in Brabant roept wandelaars nu op om hun hond aangelijnd te houden op de daarvoor bestemde paden.
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door
Niek de Bruijn

Omstanders vingen de loslopende hond die het reetje kort geleden te grazen nam. Hierdoor kon het reetje ontsnappen.

Grote hoeveelheid bloed
De politie heeft met een zogeheten zweethond – die wordt ingezet bij het zoeken naar gewonde reeën, herten en wilde zwijnen – nog gezocht naar het dier. Mar de zoektocht bleef zonder resultaat. Waarschijnlijk is het reetje overleden aan de verwondingen. De politie trof namelijk een grote hoeveelheid bloed aan op meerdere plekken in het bosgebied.

Honden zowel direct als indirect dader
Samen Sterk in Brabant ziet dit soort ‘dramatische verhalen’ helaas ieder jaar. Volgens hen zijn honden zowel direct als indirect dader. Hiermee worden bijtwonden bedoelt, maar ook het uit het bos jagen van dieren. Een mogelijke aanrijding met een auto kan hiervan het gevolg zijn. Daarnaast kunnen reekalfjes verstoten worden door hun moeder, als honden hun geur overdragen. ‘Je hond aanlijnen en op wandelpaden blijven is de boodschap.’

De eigenaresse van de hond is verhoord door de politie en Samen Sterk in Brabant. Ze krijgt een proces-verbaal opgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.