VV Ravenstein wil dat fusieclub Vesta '19 een nieuw sportcomplex krijgt

9 juli 2021 om 16:43
nl
VV Ravenstein wil dat er een nieuw sportcomplex komt aan de rand van Ravenstein. Dat zegt voorzitter Maarten Bruinsma van de voetbalclub. De club moet in de toekomst verhuizen omdat er op de voetbalvelden in Ravenstein huizen gebouwd gaan worden.
Profielfoto van Dtv Nieuws | Jos Verkuijlen
Geschreven door
Dtv Nieuws | Jos Verkuijlen

Het stadje krijgt tot 2030 zo’n 370 nieuwe woningen erbij. Een van de plekken waar die huizen moeten komen zijn de voetbalvelden van VV Ravenstein. De velden zijn eigendom van de gemeente.

“We zijn als club enorm blij dat die woningbouw er eindelijk gaat komen”, zegt voorzitter Maarten Bruinsma tegen Dtv Nieuws. “Dan kunnen we jeugd behouden en dat is voor ons als club goed.” Dat VV Ravenstein een keer de velden moet verlaten is dan ook voor de club niet het probleem.

VV Ravenstein is volop bezig een fusie met voetbalclub SDDL uit Demen tot de nieuwe club Vesta ’19. De twee clubs spelen nu nog de wedstrijden wisselend op de velden van VV Ravenstein en bij Onder D’n Plag in Demen. Nu de velden in Ravenstein verdwijnen zou een oplossing kunnen zijn dat de hele nieuwe fusieclub naar Demen gaat.

"Onder d'n Plag is te ver van de kern van Ravenstein."

Dat ziet Bruinsma niet zitten, zegt hij. “Dat is wat ons betreft geen oplossing. Als je de gemeenschappen van Ravenstein, Huisseling en Over d’n Dam samen wil brengen tot één dan is Onder D’n Plag geen goede locatie. Dat is te ver weg in het buitengebied en te ver weg van de kern Ravenstein.”

De gemeente Oss heeft een plan om in vier gebieden aan beide kanten van het station van Ravenstein een nieuwe wijk te bouwen. Bruinsma hoopt dat er op de velden van VV Ravenstein als laatste gebouwd gaat worden. “We hopen zo nog tien jaar afwisselend op onze eigen velden en die van SDDL te spelen totdat er een nieuw sportcomplex is”, zegt Bruinsma.

Op vier plekken rond het station komen nieuwe huizen.
Op vier plekken rond het station komen nieuwe huizen.

Wethouder Frank den Brok van de gemeente Oss kan niet beloven dat de club nog tien jaar op de velden kan blijven spelen. “We hebben grond aangekocht voor woningbouw aan de andere kant van het spoor. Als die plannen door kunnen gaan is het niet noodzakelijk om op korte termijn op de voetbalvelden te bouwen”, zegt de wethouder.

“Maar het kan ook zijn dat de provincie zegt dat we eerst aan de Ravensteinse kant van het spoor moeten bouwen voordat we de sprong over het spoor kunnen maken. Dan moet je dus al eerder naar de voetbalvelden kijken.”

Daar zou de voorzitter van VV Ravenstein niet blij mee zijn. “We zijn er niet blij mee als de gemeente besluit als er over twee jaar hier gebouwd gaat worden. We willen de komende jaren op twee locaties blijven spelen.”

"Afstand is niet zo'n probleem."

“Misschien moeten we kijken of VV Ravenstein tijdelijk kan voetballen op een ander sportpark, mocht dat nodig zijn”, reageert wethouder Den Brok. “Dat zijn allemaal opties die we open houden. We zien bij verschillende verenigingen dat afstand niet zo’n probleem is. Kinderen uit Macharen fietsen gewoon naar Oijen om te voetballen. Dus wat is nou afstand?”

Een nieuw sportcomplex sluit de gemeente tegelijk niet uit. “Het kan op de lange termijn best een oplossing zijn om één centraal sportpark te hebben tussen Demen en Ravenstein. Maar op korte termijn is het kapitaalvernietiging als je het complex van SDDL zou opdoeken. Dat staat er nog niet zo lang.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!