Onweersbuien op komst: 'Het kan met bakken naar beneden komen'

10 juli 2021 om 10:15 • Aangepast 11 juli 2021 om 09:35
nl
Wie deze zaterdag graag zou barbecueën, doet er verstandig aan dit idee uit te stellen. Alfred Snoek van Weerplaza waarschuwt voor regen- en onweersbuien die in aantocht zijn. "Het kan echt even met bakken naar beneden komen."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De zaterdag begon best vriendelijk. "Maar in de loop van de dag komt vanuit het zuiden steeds dikkere bewolking opzetten", vertelt Alfred. "De zon krijgt het steeds moeilijker, maar tot in de middag blijft het overal droog. De temperatuur loopt op naar zo'n 22 of 23 graden."

Barbecue
De regen- en onweersbuien verwacht de weerman van Weerplaza aan het eind van de middag en vooral zaterdagavond. "Precies op het moment dat veel mensen de barbecue naar buiten zullen willen rollen."

Maar de buien hebben volgens Snoek 'een wat lokaal karakter'. "Er zullen dus plaatsen zijn waar het uiteindelijk wel meevalt, maar tegelijkertijd zullen en ook plekken zijn waar het later op de dag echt even met bakken naar beneden komt. Daar zal flink wat onweer waar te nemen zijn en zal de wind eventjes kunnen uitschieten."

Weerbeeld
Zondag lijkt het weerbeeld sterk op dat van zaterdag: veel wolken, af en toe wat zonneschijn en vooral later op de dag een enkele regen- of onweersbui. "Maar de buien van zondag hebben een veel lokaler karakter", weet Snoek. "Dan is de kans groter dat je eventjes lekker kunt barbecueën aan het eind van de dag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!