Kansen missend PSV mist frisheid en scherpte in oefenduel met Osnabrück

10 juli 2021 om 17:49 • Aangepast 12 juli 2021 om 09:17
PSV heeft de derde oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen niet kunnen winnen. Op bezoek bij VfL Osnabrück kwam de Eindhovense titelkandidaat, die vele kansen om zeep hielp, niet verder dan een bloedeloos gelijkspel: 0-0.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

Na een intensieve trainingsweek voetbalde de ploeg van trainer Roger Schmidt zaterdagmiddag de tweede oefenwedstrijd van deze week. Waar eerder de Duitse amateurs van Delbrück met 10-1 werden verpletterd, had PSV het zaterdagmiddag in de Bremer Brücke een stuk lastiger met VfL Osnabrück, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Duitse 2. Bundesliga.

Voor rust stelde Schmidt voor een groot deel de verwachte basiself op voor het duel met het Turkse Galatasaray over elf dagen. Met nieuwelingen Joël Drommel, André Ramalho, Phillipp Mwene en Marco van Ginkel binnen de lijnen nam PSV het initiatief in de wedstrijd. De ploeg kwam via goede acties van onder andere Yorbe Vertessen tot een paar kansen.

Het was spits Eran Zahavi die het vizier niet op scherp had staan in de eerste 45 minuten. De Israëliër kreeg tweemaal de kans om de score te openen, maar slaagde daar niet in. PSV speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar de frisheid en snelheid aan de bal ontbrak om de tegenstander kapot te spelen.

Negen wissels
Na rust wisselde Schmidt nagenoeg zijn hele ploeg. Alleen Drommel en Ibrahim Sangaré bleven staan. Ook na de thee kreeg PSV kansen, maar stond Osnabrück-doelman Phillipp Kühn een aantal keer goed in de weg.

PSV sluit zondag het trainingskamp in Duitsland af. De Eindhovenaren trainen zondagmorgen nog eenmaal op de velden van het Klosterpforte Hotel, waarna ze 's middags weer zullen terugkeren naar De Herdgang. Woensdag speelt PSV in eigen huis tegen het Griekse PAOK het laatste oefenduel voor het treffen met het Turkse Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League.