Na heel veel regen komt later deze week écht weer zonneschijn - Omroep Brabant

Na heel veel regen komt later deze week écht weer zonneschijn

12 juli 2021 om 08:47 • Aangepast 13 juli 2021 om 08:28
nl
Nog even doorbijten en daarna is dit weer het uitzicht (Foto: Jolanda Pelkmans).
Nog even doorbijten en daarna is dit weer het uitzicht (Foto: Jolanda Pelkmans).
“Het zouden de komende dagen regionaal weleens erg natte dagen in Brabant kunnen worden.” Deze binnenkomer van weerman Wilfred Janssen doet het ergste vermoeden en zelfs het woord ‘wateroverlast’ valt. Maar aan het eind van de week keert de zomer weer terug in Brabant.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Dinsdag en woensdag is het verstandig om een paraplu en een paar laarzen binnen handbereik te hebben. “Een bel met koude lucht trekt dan net ten zuiden van onze provincie vanuit Frankrijk in de richting van Duitsland. Daaromheen zitten buiengebieden en dat zou best weleens pittige buien kunnen veroorzaken”, zegt Janssen. “Lokaal kunnen er tientallen millimeters regen vallen en het kan gaan onweren. In die gevallen moet je ook aan wateroverlast gaan denken. Maar de extremen zijn wel heel lokaal en maar op een paar plaatsen.”

Lagere temperaturen en stevige wind
De regengebieden hebben ook invloed op de temperatuur. “Maximaal van twintig tot lokaal drieëntwintig graden en dan houdt het wel op. Vooral op woensdag waait er ook nog een stevige noorderwind.”

Maar daarna komt het einde van de natte zomerdagen in het zicht. “Donderdag kan er in het oosten van onze provincie nog veel neerslag vallen, maar het wordt in de loop van de dag ook weer wat droger. Er komt meer ruimte voor de zon en het wordt zelfs een graadje warmer.”

Zomers
Vanaf vrijdag bepaalt een hogedrukgebied het weer in Brabant. “Buien nemen af en de wind gaat liggen. De temperatuur wint ook weer een paar graden. Op langere termijn belooft het zelfs zomers te worden’, besluit de weerman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone