MXGP motorcross in Oss gaat door, organisatie plaatst 6000 stoeltjes

12 juli 2021 om 19:51 • Aangepast 13 juli 2021 om 19:20
nl
De MXGP motorcross in Oss gaat ondanks de nieuwe coronamaatregelen komend weekend gewoon door. Dat heeft Ebert Dollevoet van organisator Top Events maandagavond tegen Omroep Brabant gezegd. Wel moet de organisatie tussen de vijf- en zesduizend stoeltjes neerzetten voor de bezoekers.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Omdat het evenement in twee dagen is opgedeeld, zaterdag een EK en zondag een WK, kan de Grand Prix in Oss doorgaan. Met wat aanpassingen voldoet circuit de Witte Ruysheuvel in Oss namelijk aan de corona-eisen van het RIVM. Zo mag qua aantal toeschouwers maar twee derde van de capaciteit benut worden en moet iedereen verplicht zitten.

"Het was een hele uitdaging, maar ik ben blij en opgelucht dat het doorgaat."

"Iedereen zit straks buiten op een stoel, want wij gaan er deze week tussen de 5500 en 6000 langs het circuit zetten", zegt Ebert Dollevoet van organisator Top Events. "Verder moeten de bezoekers gewoon testen voor toegang zodat de anderhalve meter ook niet in acht gehouden hoeft te worden."

"Het heeft veel inspanning gekost, maar ik ben blij en opgelucht dat het doorgaat", vervolgt Dollevoet die met alle betrokken partijen overleg voerde. "Het was een hele uitdaging, dat wel. Voor het muziekprogramma kijken we nog naar een oplossing, dat wordt misschien iets aangepast, maar de wedstrijden gaan door. En dat is heel goed nieuws."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!