'Bedek Nederland onder rozen voor Peter R. de Vries', vraagt Peter Schouten - Omroep Brabant

'Bedek Nederland onder rozen voor Peter R. de Vries', vraagt Peter Schouten

16 juli om 05:56 • Aangepast 17 juli om 05:53
Peter Schouten.
Peter Schouten.
Advocaat Peter Schouten uit Breda roept via zijn Twitter-account iedereen op om deze vrijdag een roos te kopen en die op de rand van het trottoir te leggen, op het station of uit de auto te gooien langs de weg, zodat Nederland bedekt wordt met rozen. Dit als eerbetoon aan misdaadjournalist Peter R. de Vries die donderdag overleed. Schouten besluit met de woorden: "Geef niet op, vergeet niet, vergeet nooit."
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van ANP
Geschreven door

De Bredase advocaat was jarenlang bevriend met Peter R. de Vries en vormde samen met hem en advocaat Onno de Jong het team van kroongetuige Nabil B. in de strafzaak tegen Ridouan Taghi.

Wachten op privacy instellingen...

Neergeschoten
Peter R. de Vries overleed donderdag op 64-jarige leeftijd, nadat hij dinsdagavond 6 juli werd neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Hij liep na de uitzending van RTL Boulevard, waar hij als deskundige aanwezig was, naar zijn auto en werd daar onder vuur genomen.

De politie arresteerde in de loop van dinsdagavond twee verdachten op de A4 bij Leidschendam. Het gaat om een 35-jarige Pool uit het Gelderse Maurik en een 21-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer zou de schutter zijn geweest, de Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd.

Marengo
Over de achtergrond van de moord is nog niets bekend. Advocaat Inez Weski beklaagde zich erover dat er in de media al te gemakkelijk in de richting van Ridouan Taghi wordt gewezen, die zij verdedigt in het geruchtmakende liquidatieproces Marengo.

De Vries fungeerde sinds vorig jaar als adviseur en woordvoerder van kroongetuige Nabil B. In de wandelgangen wordt veel gesuggereerd dat dit adviseurschap hem fataal is geworden. De Vries had voor zover bekend geen beveiliging. Die zou hij niet gewild hebben.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...