Video

Oud-militair Ed beschermt zijn huis voor het naderende hoogwater in de Maas

16 juli 2021 om 13:47 • Aangepast 19 juli 2021 om 16:41
nl
Ed Steiger uit Megen bereidt zich voor op het naderende hoogwater in de Maas. Zijn mini-camping De Maasakker is al volledig ontruimd, maar het water bedreigt ook zijn woonhuis.
Profielfoto van Dtv Nieuws | Jos Verkuijlen
Geschreven door
Dtv Nieuws | Jos Verkuijlen

Het huis staat buitendijks op de uiterwaarden van de Maas. De kans is groot dat het water tot aan zijn voordeur komt. Ed blijft de komende dagen thuis, maar neemt nu alvast maatregelen. Zo plaatst hij schotten voor de voordeur, vult hij zandzakken en laat hij de meubels van de benedenverdieping tijdelijk ophalen. Ook wordt een noodaggregaat aangesloten voor als de stroom uitvalt.

Ed Steiger
Ed Steiger

"Het is de dag waarvan we wisten dat hij zou komen, al hoopten we dat hij niet kwam", zegt Steiger. "We hebben gekeken hoe het was in 1993 en 1995 en dan kan het zomaar zijn dat het water tegen het huis komt."

"Dit plan zat al in mijn hoofd en nu moet ik het een keer uitvoeren."

"Als je hier buitendijks woont, moet je er rekening mee houden dat dit een keer gebeurt", zegt Ed. "Ik ben oud-militair. Plannen maken en rekening houden met calamiteiten zit in mijn systeem. Dit plan zat al in mijn hoofd en nu moet ik het een keer uitvoeren."

De oprichter van de mini-camping heeft zijn bezoekers alvast dringend verzocht hun bezoek aan Megen uit te stellen tot later volgende week. Eigenlijk zou de camping vanaf dit weekend vol staan met campers, caravans en tenten.

Eds huis bij de mini-camping.
Eds huis bij de mini-camping.
Ed Steiger zet zandzakken voor al zijn deuren (foto: Jos Verkuijlen)
Ed Steiger zet zandzakken voor al zijn deuren (foto: Jos Verkuijlen)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.